Skip to content
رشته فیزیک

معرفی و انتخاب رشته‌ فیزیک

به گفته‌ی بسیاری از بزرگان، رشته فیزیک علم زندگانی است که با دانستن و آگاهی داشتن از آن، می‌توان پاسخ بسیاری از پرسش‌هایی که در ذهن مطرح است را دریافت. پرسش‌هایی با مقیاس بزرگ و کوچک!معرفی رشته فیزیک

فیزیک برای درک دنیای اطراف ما، دنیای درون ما و دنیای فراتر از ما بسیار مهم است. این رشته ابتدایی‌ترین و اساسی‌ترین علم است.

فیزیک تصورات ما را با مفاهیمی مانند نسبیت و نظریه رشته، به چالش می‌کشد و منجر به کشف‌های بزرگی می‌شود، مانند رایانه‌ها و لیزرها، منجر به فن آوری‌هایی می‌شوند که زندگی ما را تغییر می‌دهند – از بهبود مفاصل، تا درمان سرطان، و توسعه راه حل‌های پایدار انرژی. فیزیک شامل مطالعه جهان از بزرگ‌ترین کهکشان‌ها تا کوچک‌ترین ذرات زیر اتمی است.

فیزیک یک موضوع سخت است که نیاز به ذهن باز و رویکرد صحیح دارد. فیزیک به سخت بودن شهرت دارد. این رشته کمتر از بسیاری از موضوعات فنی مبتنی بر حفظ است و برای پیوند دادن مفاهیم به یک چشم‌انداز واحد تفکر انتقادی نیاز دارد. برای موفقیت در فیزیک، به برخی از استراتژی‌های مطالعه موثر نیاز دارید. 

فیزیک شامل مطالعه جهان از بزرگترین کهکشانها تا کوچکترین ذرات زیر اتمی است.علاوه بر این، این رشته پایه و اساس بسیاری از علوم دیگر، از جمله شیمی، اقیانوس شناسی، زلزله شناسی و نجوم است (و می‌تواند در زیست شناسی یا علوم پزشکی استفاده شود) .شناخت رشته فیزیک

فیزیکدانان حلال مسئله هستند. مهارت‌های تحلیلی آن‌ها فیزیکدانان را متنوع و سازگار می‌کند، بنابراین آن‌ها در مکان‌های جالب کار می‌کنند.

شما می‌توانید فیزیکدانان را در آزمایشگاه‌های صنعتی و دولتی، در دانشگاه‌ها، در گروه فضانوردان و مشاوره در نمایش‌های تلویزیونی پیدا کنید. علاوه بر این، بسیاری از دانش آموختگان فیزیک در روزنامه‌ها و مجلات، در دولت و حتی در وال استریت کار می‌کنند – مکان‌هایی که توانایی آن‌ها برای تفکر تحلیلی یک سرمایه بزرگ است.

معرفی

رشته فیزیک یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های دانشگاهی است و به واسطه گنجاندن نجوم، شاید قدیمی‌ترین باشد. بیش از دو هزاره گذشته، فیزیک، شیمی، زیست شناسی و شاخه‌های خاصی از ریاضیات جزئی از فلسفه طبیعی بودند، اما در طول انقلاب علمی در قرن هفدهم این علوم طبیعی به خودی خود به عنوان کوشش‌های تحقیقاتی بی‌نظیر ظاهر شدند. فیزیک با بسیاری از زمینه‌های تحقیقاتی بین رشته‌ای، مانند بیوفیزیک و شیمی کوانتومی، تلاقی دارد و مرزهای فیزیک به طور دقیق مشخص نشده است. ایده‌های جدید در فیزیک اغلب سازوکارهای اساسی مورد مطالعه سایر علوم را توضیح می‌دهد و راه‌های جدید تحقیق در رشته‌های دانشگاهی مانند ریاضیات و فلسفه را پیشنهاد می‌کند.

پیشرفت در فیزیک اغلب پیشرفت‌های فن آوری‌های جدید را امکان‌پذیر می‌کند. به عنوان مثال، پیشرفت‌ها در درک الکترومغناطیس، فیزیک حالت جامد و فیزیک هسته‌ای به طور مستقیم به تولید محصولات جدید منجر شده است که جامعه مدرن امروزی مانند تلویزیون، کامپیوتر، لوازم خانگی و … را به طرز چشمگیری تغییر داده است. پیشرفت در ترمودینامیک منجر به توسعه صنعتی شدن شد و پیشرفت در مکانیک الهام بخش توسعه محاسبات است.

همان‌گونه که مشخص است، اغلب پدیده‌هایی که با آن موجه می‌شویم، با علم فیزیک قادر به توجیه آن‌ها هستیم. اکثر قوانین حاکم بر طبعیت، ردپایی در علم فیزیک دارند که بشر از زمان‌های گذشته تا به امروز، به مرور توانسته است آن‌ها را دریابد و با ترکیب آن‌ها، پدیده‌های جدیدی را به ارمغان آورد.

بنا به سرفصل‌‌هایی که در رشته فیزیک و در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، می‌توان دریافت که این مباحث، جزئیات دقیق‌تر و کاربردی‌تر از آن‌چه که افراد در مقطع دبیرستان مطالعه می‌کنند، بیان می‌کند.

به طور کلی در رشته‌های علوم پایه که رشته فیزیک نیز جز آن است، با نحوه‌ی پدید آمدن اتفاقات علمی سر و کار داریم که دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها در پی یافتن دلایل این اتفاقات هستند.آشنایی با رشته فیزیک

گرایش‌های کارشناسی رشته فیزیک

  • اتمی‌ ـ مولکولی‌
  • هسته‌ای‌
  • حالت‌ جامد
  • هواشناسی
  • اختر فیزیک

رشته فیزیک در دو مقطع دکترای پیوسته و کارشناسی در آزمون سراسری دانشجو می‌پذیرد.

فیزیک چشم‌انداز وسیعی را برای هر مشکلی به ارمغان می‌آورد. از آنجا که آن‌ها می‌آموزند که چگونه هر مشکلی را در نظر بگیرند، مقید به زمینه نیستند. این تفکر مبتکرانه باعث می‌شود کارشناسی فیزیک در هر زمینه‌ای مطلوب باشد. کارشناسی در فیزیک پایه خوبی برای مشاغل زیر است:

دارایی، مالیه، سرمایه گذاری
دارو
مهندسی
علوم کامپیوتر
ستاره شناسی
زیست شناسی

کاربرد رشته فیزیک

بازار کار 

لازم به ذکر است که فارغ‌التحصیلان این رشته، می‌توانند در زمینه‌های زیر به فعالیت بپردازند:

  • نیروگاه‌های‌ هسته‌ای‌
  • سازمان‌ انرژی‌ اتمی‌
  • مراکز تولید سلول‌های‌ خورشیدی‌
  • مراکز تولید قطعات‌ غیرهادی‌
  • مراکز پزشکی‌
  • صنایع‌ تولید و نگهداری‌ لیزر
  • مراکز نظامی‌

انتخاب رشته فیزیک به خصوص به داوطلبانی که در گروه ریاضی و فیزیک شرکت کرده اند، توصیه می‌شود.

یک نظر برای این نوشته موجود است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برگشت به بالا