Skip to content
نکته کلیدی انتخاب رشته

۱۰ نکته کلیدی درباره انتخاب رشته

این نوشته، شامل ۱۰ نکته کلیدی درباره انتخاب رشته ، راهنمایی است که بر پایه «اشتیاق» شما تنظیم شده، نه داستان های تکراری که درباره ادامه تحصیل گفته می‌شود. اینکه شما چه میزان شور و شوق برای حرفه آینده خود دارید و در صورتی که در راستای موفقیت آن نیاز به ادامه تحصیل دارید، چه مسیری را پیش بروید و چطور انتخاب رشته کنید.
چگونه می‌توان یک انتخاب درست را انجام داد؟ ما ۱۰ راهنمایی برتر در مورد انتخاب دوره تحصیلی تان را در اینجا ارائه خواهیم کرد.

۱ – چرا؟

مهمترین نکته در انتخاب رشته شما این است که بیندیشید چرا به دنبال تحصیل هستید. آیا می خواهید زندگی خود را با گسترش مجموعه مهارت هاتان بهبود دهید؟ اگر این مورد باشد، باید دوره ای را در یک موضوع انتخاب کنید که پیشرفت طبیعی مهارت‌هایتان در آن ممکن است. به بیان دیگر، زمینه آن را دارید.

اما اگر هدفتان این است که در کار فعلی خود پیشرفت کنید، انتخاب دوره ای که مربوط به کار تخصصی شما است، توصیه می‌شود. بحث در مورد گزینه های تحصیلی با همسالان، همکاران یا کارفرمایان می‌تواند کمک کند تا مشخص شود چه دوره ای برای شما مفیدتر خواهد بود.
آیا شما به دنبال تغییر و تحول دانش خود هستید یا تغییر مسیر حرفه‌ای به طور کامل؟ اگر به دنبال تغییر حرفه‌ای هستید، مطالعه ممکن است ضروری باشد. اگر این انگیزه شما برای تحصیل است، مهم است که شما در نظر بپرسید که چه کاری را دنبال می‌کنید. تحصیل می‌تواند گران باشد، بنابراین مطمئن شوید که به طور کامل هر حرفه آینده ای را مورد تحقیق قرار دهید.
خلاصه
در مورد تجربه و مهارت های موجود خود فکر کنید.
فرصت‌های حرفه‌ای آینده و فرصت‌های شغلی را در نظر بگیرید.
در مورد موضوعاتی که شما را مورد توجه قرار می دهند، فکر کنید.
با کارفرمایان، همکاران یا همسالان خود درمورد اینکه دوره‌های مرتبط با شما چه چیزهایی هستند و ممکن است کار شما را بهبود ببخشند، صحبت کنید.

۲ – به چه چیزی علاقه‌مند هستید؟

واقعا مهم است که در مورد آنچه شما علاقه‌مند هستید فکر کنید و دوره ای که می خواهید مطالعه کنید. آیا تحصیل در این رشته باعث می‌شود که بتوانید حرفه پرهیجان و دوست داشتنی در پیش روی خود ببینید؟ یا دلیل آن این است که والدین شما این رشته را درخواست کرده اند؟ اکنون با پرسیدن سؤال خود، می‌توانید راه دقیقی را که می خواهید ادامه دهید، تعیین کنید

۳ – برای تحصیل کجا را در نظر دارید؟

بهترین دانشگاه برای تخصص در این زمینه کجاست؟ شاید این دانشگاه دارای فرصت‌های کارآموزی و کارورزی در آن صنعت باشد یا در شهری واقع است که دسترسی به منابع خاص دارد. به عنوان مثال مطالعه معماری در شهر یزد، بسیار به عمق دید شما کمک می‌کند. اگر شما علاقه‌مند به زیست شناسی دریایی هستید، چرا به سرزمین اصلی بزرگترین مرجان های ایران در قشم یا کیش نمی روید تا از نزدیک با آن ها آشنا شوید؟

این نیز یک ایده خوب است که از خودتان بپرسید: در کدام شهر دوست دارید چند سال زندگی کنید؟ این یک فرصت برای یادگیری یک فرهنگ جدید، یافتن دوستان جدید و تجربه زندگی متفاوت است. اگر شما در حین زندگی دانشجویی تان رضایت داشته باشید، در تحصیل نیز موفق تر خواهید بود.

۴ – برنامه خود را تثبیت کنید

اکنون که رویای خود را پیدا کرده اید، اجازه دهید فقط یک دقیقه متوقف شویم و مطمئن شویم که آیا واقع بینانه است؟ آیا از پس پرداخت هزینه‌های آن شامل رفت و آمد، هزینه تحصیل و سایر هزینه ها بر می آیید؟ آیا نیاز دارید که ابتدا مدارک خاصی را برای تحصیل در این رشته به دست آورید؟ دلسردی نکنید! یک برنامه مسیر تحصیلی، می‌تواند همه این موارد را برای عبور از این موانع داشته باشد. اگر واقعاً علاقه به تحصیل در این رشته دارید، آن را در برنامه خود به صورت ثابت در نظر بگیرید و برای رسیدن به آن نهایت تلاش خود را انجام دهید.

۵ – واقعیت ها را شناسایی کنید

شما باید تمام گزینه های خود را به حدود پنج گزینه اصلی محدود نمایید. برای این کار نیاز به تحقیقات گسترده ای وجود دارد. خواندن وبلاگ های دانشجویی برای دیدن آنچه واقعا می خواهید در آن قرار بگیرید، صحبت با افرادی که در آن رشته یا دانشگاه یا شهر تحصیل کرده اند و گفتگو با کسانی که در آن حرفه کار می‌کنند، دیدگاه روشن تری به شما می‌دهد.

۶ – چه چیز برای شما مهم است؟

در حال تحقیق درباره رشته‌ها و دانشگاه‌های مختلف، با انواع معیارها برای قضاوت درباره دانشگاه یا رشته مواجه خواهید شد. بنابراین، یک فهرست کوتاه از سه ویژگی برتر که دنبال آن هستید، ایجاد کنید. این معیارها می‌تواند شامل رتبه دانشگاه، اعتبار آن، امکانات تحقیقاتی، تجربه عملی و کارآموزی، هزینه تحصیل، خدمات پشتیبانی دانشجویی، کیفیت زندگی اجتماعی، شانس سفر و … متغیرهای زیادی وجود دارد و ممکن است چیزی برای شما مطلوبیت داشته باشد که برای دیگران ندارد.

۷ – چگونه دوست دارید مطالعه کنید؟

امیدوارم در حال حاضر ایده ای در مورد اینکه چگونه ترجیح می دهید مطالعه کنید، دارید. و امیدوارم پاسخ با خوابیدن و یا با عبور از انگشتان من به عنوان من به سالن امتحان رفتن نیست. برخی از افراد امتحان نهایی را ترجیح می دهند، بعضی دیگر مانند تکالیف منظم برای نگه داشتن آنها در تمام طول سال است. برخی نظیر نظریه، بعضی دیگر مانند کاربرد کاربردی کاربردی عمل می‌کنند، برخی از آنها مثل t هستند

کنید، دیگران دوست دارند به تنهایی کار کنند. بعضی ها می خواهند که وظیفه خود را به صورت شفاهی ارائه دهند، بعضی دیگر ترجیح می دهند گزارش های کتبی ایجاد کنند. یک دوره را انتخاب کنید که متناسب با سبک تحصیلی شما باشد و شما در موفقیت خود بیشتر اعتماد خواهید داشت. یا اگر میخواهید خودتان را به چالش بکشید، یک دوره را انتخاب کنید که از منطقه راحتی شما خارج شود!

۸ – به چشم اندازهای حرفه‌ای خود نگاه کنید

تحصیل در دانشگاه‌های معتبر یا دوره‌های شبانه و پردیس خودگردان (به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی) می‌تواند گران باشد، بنابراین به عنوان سرمایه گذاری در آینده خود فکر کنید. تحصیل به عنوان یک دوران تفریح یا وقت گذرانی نیست، بلکه پایه ای است برای آینده شغلی شما.

۹ – بر جزئیات رشته تمرکز کنید

هر رشته‌ای دارای ابعاد مختلف است که ممکن است برخی از آن ها مورد علاقه شما باشد و با بعضی از جنبه ها نتوانید ارتباط برقرار کنید. به همین خاطر، بر جزویات رشته‌ها تمرکز کنید. اگر به علوم رایانه ای و برنامه نویسی علاقه‌مندید، آیا از پس تمام درس های آن بر می آیید؟ در رابطه با پزشکی و حقوق چطور؟

۱۰ – شما همیشه می‌توانید ذهن خود را تغییر دهید

انتخاب رشته یک تصمیم مهم است، اما اگر در میانه راه تحصیلی تان متوجه شوید اشتباه وحشتناکی انجام داده اید، خیلی دیر نیست! بسیارند افرادی که پس از دریافت مدرک کارشناسی ارشد و یا حتی دکتری، مسیر تحصیلی یا شغلی خود را تغییر داده اند. به یاد داشته باشید همه چیز بستگی به اشتیاق شما و حفظ هیجان تان درباره زندگی دارد و در این صورت است که موفق خواهید شد!

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برگشت به بالا