Skip to content
معماری داخلی

معرفی و انتخاب رشته‌ معماری داخلی

اگر مایل هستید تا محل سکونت و یا محل کارتان را با ایده‌های شخصی طراحی کنید و به بهترین شکل از فضاهای موجود در آن محل بهره ببرید، یا با طراحی خاص خود، محیطی جذاب برای سایرین فراهم آورید، رشته‌ی معماری داخلی می‌تواند شما را به وجد آورده و به هدفی که تعیین کرده‌اید، برساند. انتخاب رشته معماری داخلی به افرادی توصیه می‌شود که ضمن داشتن طبع هنری، با نرم‌افزارها، محاسبات و ریاضیات نیز میانه خوبی دارند.

معرفی رشته معماری داخلی

معماران داخلی نقشه‌های فضاهای داخلی را طراحی می‌کنند و گاه چیدمان اثاتیه منزل را نیز طراحی می‌کنند که در آن فضاها مورد استفاده قرار می‌گیرند. آن‌ها ممکن است برای شرکت‌های معماری یا شرکت‌های دیگری که بیمارستان ، دفتر ، خانه یا مدارس طراحی می‌کنند ، کار کنند. برخی از آن‌ها خود اشتغال هستند. معماری داخلی به طراحی سازه‌ها و فضای زندگی و کار از جمله جنبه‌های طراحی داخلی و معماری می‌پردازد.

معماری داخلی هنر و دانش افزایش فضای داخلی ساختمان برای دستیابی به محیطی سالم و زیبا از نظر زیبایی برای افراد استفاده کننده از فضا است. معماری داخلی کسی است که چنین پروژه‌های پیشرفت را برنامه‌ریزی، تحقیق، هماهنگی و مدیریت می‌کند. معماری داخلی یک حرفه چند وجهی است که شامل توسعه مفهومی، برنامه‌ریزی فضا، بازرسی از سایت، برنامه نویسی، تحقیق، برقراری ارتباط با ذینفعان یک پروژه، مدیریت ساخت و اجرای طرح است.

معماری داخلی یک رشته تحصیلی ترکیبی است که طراحی داخلی و معماری را در یک رشته واحد گرد هم آورده است. کار یک معمار داخلی ایجاد طرح‌هایی است که هم زیبا باشد و هم کاربردی و همچنین از کیفیت و صحت ساختارهای تکمیل شده اطمینان حاصل کند. معماران داخلی با ساختارها و فضاهای مختلفی کار می‌کنند ، از مسکونی گرفته تا تجاری یا صنعتی. آن‌ها فراتر از وظایف دکوراتورها با توجه به طراحی خود ساختار و همچنین چیدمان فضای داخلی هستند.

در گذشته، فضای داخلی به صورت بخشی از روند ساخت به طور غریزی در کنار هم قرار می‌گرفت. حرفه معماری داخلی نتیجه توسعه جامعه و معماری پیچیده‌ای است که در نتیجه توسعه فرآیندهای صنعتی حاصل شده است.

شناخت رشته معماری داخلی


پیگیری استفاده موثر از فضا، رفاه کاربر و طراحی کاربردی به توسعه حرفه طراحی داخلی معاصر کمک کرده است. حرفه معماری داخلی از نقش دکوراتور داخلی، اصطلاحی که معمولاً در ایالات متحده استفاده می‌شود، جدا و متمایز است.
در هند باستان، معماران همچنین به عنوان معمار داخلی فعالیت می‌کنند. این را می‌توان از منابع معمار ویشواکارما – یکی از خدایان در اساطیر هند، دریافت. در طراحی این معماران از خانه‌های هند در قرن هفدهم، مجسمه‌هایی که متون و رویدادهای باستانی را به تصویر می‌کشند در داخل کاخ‌ها دیده می‌شوند، در حالی که در دوران قرون وسطی نقاشی‌های دیواری یکی از ویژگی‌های مشترک عمارت‌های کاخ مانند در هند بود که معمولاً به نام هالیس شناخته می‌شوند. در حالی که بیشتر خانه‌های سنتی تخریب شده‌اند تا به ساختمان‌های مدرن راه پیدا کنند، هنوز حدود ۲۰۰۰ حلیس در منطقه شکاواتی راجستان وجود دارد که نقاشی‌های دیواری را نمایش می‌دهد.

در اواسط تا اواخر قرن ۱۹، با افزایش‌اندازه و رونق طبقه متوسط در کشورهای صنعتی، خدمات طراحی داخلی بسیار گسترش یافت و خواستار ثروت اندوزی داخلی برای تقویت وضعیت جدید خود شد. شرکت‌های بزرگ مبلمان شروع به کار در زمینه طراحی و مدیریت داخلی عمومی کردند و مبلمان خانه‌ای کامل را به سبک‌های مختلف ارائه می‌دهند. این مدل تجاری از اواسط قرن تا ۱۹۱۴ شکوفایی یافت، زمانی که این نقش توسط طراحان مستقل، غالباً آماتور غصب می‌شد. این زمینه را برای ظهور طراحی داخلی حرفه‌ای در اواسط قرن بیستم هموار کرد.کاربرد رشته معماری داخلی

در سال‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰، اثاثه یا لوازم داخلی مبلمان تجارت خود را گسترش دادند. آن‌ها تجارت خود را به طور گسترده‌تر و از لحاظ هنری چارچوب‌بندی کردند و شروع به تبلیغ وسایل خود برای مردم کردند. برای پاسخگویی به تقاضای روزافزون برای کارهای داخلی قرارداد در پروژه‌هایی مانند دفاتر، هتل‌ها و ساختمانهای عمومی، این مشاغل بسیار بزرگتر و پیچیده‌تر شدند و از استخدام سازندگان، گچ بری‌ها، طراحان پارچه، هنرمندان و طراحان مبلمان و همچنین مهندسان استفاده کردند. و تکنسین‌ها برای انجام این کار شرکت‌ها شروع به انتشار و گردش کاتالوگ‌هایی با چاپ برای سبک‌های مختلف مجلل کردند تا توجه گسترش طبقه متوسط را به خود جلب کنند.

رشته معماری داخلی

مهم‌ترین هدف این رشته، افزایش استفاده از ظرفیت فضای داخلی یک واحد مسکونی یا اداری است. به طوری که زیبایی آن فضا نیز حفظ گردد. در واقع متخصصان این رشته، با ارائه‌ی طرح و راه حل‌های خلاقانه سعی بر این دارند تا آن فضا را به نحوی تغییر بدهند که استفاده از آن فضا برای خود و سایرین آسوده‌تر گردد.آشنایی با رشته معماری داخلی

به طور کلی، یک معمار داخلی می‌بایست بر اساس مطالعه و تجربیات خود، ملزومات یک پروژه را شناسایی کرده و زمان‌بندی دقیقی جهت پیاده‌سازی ایده، به متقاضی آن ارائه کند. همچنین تخمین مناسبی از هزینه‌ها را انجام دهد تا کارفرما بتواند برای آن برنامه‌ریزی کند. از دیگر اموری که یک طراح داخلی می‌بایست انجام دهد، استفاده از نرم‌افزارهای طراحی است که در قسمت بعدی به آن اشاره می‌گردد. یکی از نکات حائز اهمیت، بحث کار تیمی است که فارغ‌التحصیلان این رشته می‌بایست چه به عنوان عضو تیم و چه به عنوان مدیریت تیم به خوبی از عهده‌ی آن برآید.

گرایش‌های کارشناسی ارشد معماری

  • مهندسی معماری
  • فناوری معماری
  • معماری داخلی
  • مطالعات معماری ایران
  • معماری منظر
  • انرژی و معماری
  • معماری اسلامی
  • تکنولوژی معماری
  • مدیریت پروژه و ساخت
  • بازسازی پس از سانحه

گرایش‌های دکتری معماری

  •  معماری
  • مدیریت پروژه و ساخت
  •  معماری اسلامی

 

نرم افزارهای کاربردی رشته معماری داخلی

مهم‌ترین نرم افزار‌های کاربردی این رشته عبارت‌اند از:

  • Photoshop
  • Adobe InDesign
  • VectorWorks
  • SketchUp
  • AUTO CAD

 

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برگشت به بالا