Skip to content
معرفی رشته مهندسی برق

معرفی و انتخاب رشته مهندسی برق

برای لحظه‌ای زندگی بدون برق را تصور کنید! نه اینترنت، نه گوشی، نه یخچال، نه روشنایی … هیچ کدام وجود نخواهند داشت! شاید همین مقدار کافی باشد که به اهمیت رشته مهندسی برق پی ببرید.

 

این رشته، به عنوان یکی از اولویت‌های رتبه‌های بالای دانش آموزانی است که رتبه‌های بالا در کنکور سراسری کسب می‌کنند

معرفی رشته مهندسی برق

رشته برق با اختراع لوله خلاء دیود دریچه ترمیونیک در سال ۱۹۰۴ توسط جان آمبروس فلمینگ متولد شد. لوله خلاء با تولید تعداد زیادی از جریان ورودی آن به عنوان تقویت کننده جریان عمل می‌کند. این پایه و اساس همه وسایل الکترونیکی ، از جمله رادیو ، تلویزیون و رادار، تا اواسط قرن ۲۰ بود. مهندسی برق در اصل طراحی ، ساخت و نگهداری سیستم‌های کنترل الکتریکی ، ماشین آلات و تجهیزات است.اصطلاح مهندسی برق اغلب شامل مهندسی الکترونیک است. در حالی که مهندسان برق عمدتاً بر تولید و توزیع برق در مقیاس بزرگ متمرکز هستند و مهندسان الکترونیک به مدارهای الکترونیکی کوچکتر متمرکز هستند و اغلب نیز با رایانه‌ها و سایر فن‌آوری‌های مدرن کار می‌کنند.

مهندسی رشته برق یک رشته مهندسی است که با مطالعه، طراحی و استفاده از تجهیزات، دستگاه‌ها و سیستم‌هایی که از برق، الکترونیک و مغناطیس استفاده می‌کنند، انجام می‌شود. این امر در نیمه دوم قرن نوزدهم پس از تجاری‌سازی تلگراف الکتریکی، تلفن و تولید، توزیع و استفاده از برق به عنوان شغل قابل شناسایی به وجود آمد.معرفی رشته مهندسی برق

مهندسی رشته برق اکنون به رشته‌های وسیعی از جمله مهندسی کامپیوتر، مهندسی سیستم، مهندسی نیرو، ارتباطات از راه دور، مهندسی فرکانس رادیویی، پردازش سیگنال، ابزار دقیق، الکترونیک و اپتیک و فوتونیک تقسیم شده است. بسیاری از این رشته‌ها با شاخه‌های دیگر مهندسی همپوشانی دارند و شامل تعداد زیادی از تخصص‌ها از جمله مهندسی سخت‌افزار، الکترونیک قدرت، الکترومغناطیسی و امواج، مهندسی مایکروویو، فناوری نانو، الکتروشیمی، انرژی‌های تجدید پذیر، مکاترونیک و علوم مواد الکتریکی است.

مهندسان برق معمولاً دارای مدرک مهندسی برق یا مهندسی الکترونیک هستند. این موارد شامل کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک (IEC) ، انستیتوی مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) و موسسه مهندسی و فناوری (IET) (IEE سابق) است. مهندسان برق در طیف وسیعی از صنایع کار می‌کنند و مهارت‌های مورد نیاز نیز متغیر است. این موارد از تئوری مدار گرفته تا مهارت‌های مدیریتی یک مدیر پروژه را شامل می‌شود. ابزارها و تجهیزات مورد نیاز یک مهندس فردی نیز به همین ترتیب متغیر هستند، از یک ولت متر ساده گرفته تا نرم‌افزار پیچیده طراحی و ساخت. مهندسان برق، از موتورهای الکتریکی و سیستم‌های ناوبری گرفته تا تجهیزات تولید برق و اجزای الکتریکی وسایل نقلیه و وسایل شخصی، تولید تجهیزات الکتریکی را طراحی، توسعه، آزمایش و مدیریت می‌کنند. مهندسی برق یک رشته بسیار گسترده با نقش‌های شغلی در مجموعه‌ای متنوع از صنایع است.

از تولید و توزیع انرژی الکتریکی گرفته تا اتومبیل گرفته تا تلفن‌های هوشمند، مهندسان برق از اجزای اصلی هزاران شرکت هستند.در حالی که مهارت‌های ارتباطی و مدیریت پروژه هنگام درخواست برای مشاغل مهندسی برق مهم هستند، اما یک پایه و اساس قوی آموزشی و حرفه‌ای مهم است. کسب مدرک مهندسی برق اولین قدم برای اطمینان از آمادگی شما برای کار در نقش حیاتی مهندس برق است.شناخت رشته مهندسی برق

مدرک کارشناسی ارشد این رشته همچنین می‌تواند آموزش بیشتری را به شما ارائه دهد و به شما کمک کند تا در یک زمینه خاص از مهندسی برق مانند توسعه الکترونیک یا انرژی‌های تجدیدپذیر تخصص داشته باشید ورود به رشته مهندسی برق بدان معنی است که شما نه تنها می‌توانید نقش مهمی در توسعه فن آوری نوین و نوآورانه داشته باشید، بلکه تأثیر بسزایی در سیستم‌های الکتریکی که ما در زندگی روزمره خود به آن اعتماد می‌کنیم نیز دارد.

یک مهندس برق کسی است که فیزیک و ریاضیات برق، الکترومغناطیس و الکترونیک را برای طراحی و ساخت تجهیزات و سیستم‌های جدید برق و همچنین برای حل مشکلات و آزمایش تجهیزات، استفاده می‌کند.

مهندسین برق در حال حاضر بر روی پروژه‌های مختلف، از طراحی لوازم خانگی تا طراحی سیستم‌های مخابراتی در مقیاس بزرگ، نیروگاه‌های برق و سیستم‌های ارتباطی ماهواره‌ای کار می‌کنند.

گرایش‌های مهندسی برق

  • گرایش الکترونیک
  • گرایش سیستم‌های انرژی الکتریکی
  • گرایش مخابرات
  • گرایش کنترل
  • گرایش سیستم‌های دیجیتال
  • گرایش بیوالکتریک
  • گرایش قدرت

یک مهندس برق چه کار می‌کند؟

مهندسین برق در پروژه‌های مختلف مانند کامپیوتر، روبات، تلفن‌های همراه، رادار، سیستم‌های ناوبری، سیم کشی و نورپردازی در ساختمان‌ها و سایر انواع سیستم‌های الکتریکی کار می‌کنند.

بیشتر و بیشتر، مهندسین برق بر روی سیستم‌های کامپیوتری (CAD) برای ایجاد طرحواره‌ها و ایجاد مدارها متکی هستند و از کامپیوترها برای شبیه سازی نحوه عملکرد دستگاه‌های الکتریکی و سیستم‌ها استفاده می‌کنند. از این رو، تسلط بر کار با رایانه و نرم‌افزارهای تخصصی یکی از مهمترین الزامات موفقیت در این رشته به‌حساب می‌آید.

مهندسین برق در صنایع مختلف کار می‌کنند و مهارت‌های مورد نیاز آنان نیز متفاوت است. ابزار و تجهیزاتی که ممکن است به مهندس برق نیاز داشته باشند نیز متغیر هستند و می‌توانند از یک ولتمتر ساده تا یک تحلیلگر بالا به نرم افزار پیشرفته طراحی و تولید تقسیم شوند.

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برگشت به بالا