Skip to content
رشته مهندسی معماری

معرفی و انتخاب رشته مهندسی معماری

معماری اگرچه به عنوان یک رشته شناخته می‌شود، اما می‌توان گفت افرادی که در آن تحصیل می‌کنند علاوه بر دانش معماری، بینش و مهارتی کسب می‌نمایند تا در تمام عرصه‌ها به عنوان یک «معمار» عمل کنند. یک معمار، لازم است اصول، ظرافت‌ها، نیازمندی‌ها و آینده را ببیند و بر اساس تناسب بین تمام این موارد و رعایت اصول علمی، طرح خود را ارائه دهد. انتخاب رشته مهندسی معماری به افرادی توصیه می‌شود که در کنار ذوق هنری و خلاقیت، دیدگاه مهندسی نیز داشته باشند.معرفی مهندسی معماری

مهندسین معماری متخصصانی با مجوز هستند که ساختمانهایی را طراحی می‌کنند که ایمن، زیبا و کاربردی باشند. معمار معمولاً در هر مرحله از توسعه ساختمان دخیل است. برای دانشجویانی که دارای ذکاوت مغز چپ و راست هستند، یک مسیر شغلی در معماری ممکن است راهی باشد که ارزش پیگیری آن را دارد – ترکیب عناصر علم و ریاضی با سطوح چند لایه با استفاده از هنرهای خلاق. با تقاضای تقریباً بی‌حد و‌اندازه معماری – از جمله منازل مسکونی، محل کار و مشاغل، رستوران‌ها، مراکز آموزشی و بهداشتی و مراکز خرید، به ذکر چند مورد – به طور مداوم در حال افزایش نیاز به معماران دارای مجوز در ایالات متحده است.

در حالی که هنرمندان از دنیای واقعی به انتزاعی کار می‌کنند، معماران باید از دنیای انتزاعی به واقعی کار کنند. معماری، در زیر تمام محدودیت‌های مهندسی، ایمنی، عملکرد، آب و هوا و اقتصاد، ما را با طرح‌هایی در فضا و نور به صورت خلاصه به دست می‌آورد. معماری یک اشتیاق، یک حرفه، یک فراخوان – و همچنین یک علم و تجارت است. این به عنوان یک هنر اجتماعی و همچنین یک علم هنری توصیف شده است. معماری باید از بالاترین کیفیت طراحی برخوردار باشد.

به گفته مارکوس ویتروویوس، معمار و مورخ بزرگ رومی، معماری “استحکام، کالا و لذت را فراهم می‌کند. یک قرن قبل از میلاد معمار رومی ویتروویوس نویسنده رساله De architectura بوده است. این اثر به ۱۰ کتاب مربوط به شهرسازی و معماری به طور کلی تقسیم شده است. مصالح ساختمانی ساخت معبد؛ ساختمان‌های عمومی؛ ساختمانهای خصوصی؛ ساعت؛ هیدرولیک؛ و موتورهای نظامی و غیرنظامی. از آثار وی به عنوان یک کتاب متنی کلاسیک از دوران روم باستان تا دوره رنسانس استفاده می‌شد.آشنایی با مهندسی معماری

استحکام به یکپارچگی و دوام ساختاری اشاره دارد. کالا به عملکرد مکانی یا به عبارت دیگر “در خدمت هدف خود” و انجام عملکردی است که ساختمان برای آن ساخته شده است. لذت به این معناست که این ساختمان نه تنها از نظر زیبایی و بصری دلپذیر است بلکه باعث بالا رفتن روحیه و تحریک حواس می‌شود. معماری همه جا است. هر یک از ساختمان‌ها: خانه، مدرسه، دفتر، بیمارستان و سوپرمارکت برای هدف خاص خود طراحی شده‌اند. از اهمیت حیاتی برخوردار است که این ساختمان‌ها، و به نوبه خود محیط‌هایی که تشکیل می‌دهند و محله‌ها و شهرهایی که بخشی از آن‌ها هستند، به گونه‌ای طراحی شوند که بهترین ساختمان‌های ممکن برای بافت خاص، کاربری و افرادی که از آن‌ها استفاده می‌کنند باشند.

معرفی رشته مهندسی معماری

رشته‌ی معماری در واقع مجموعه‌ای از توانایی ایجاد یک اثر نو، ذوق هنری،تخیل قوی و روحیه کار تیمی است. استفاده از دانش فنی و هنر، دو اصل اساسی رشته‌ معماری است که بر اساس آن دانشجوی این رشته تلفیقی از مباحث طراحی‌، مقاومت‌ مصالح‌، زیباشناسی، سازه‌های‌ بتنی‌ و فلزی و …‌ را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

وظیفه‌ی مهندسان معماری، طراحی نقشه‌های ساختمان‌ها و نحوه قرار گیری آن‌ها و ارائه‌ی طرح بازسازی و محافظت از بناهای قدیمی است. نقشه‌های معماری معمولا از پلان‌های مختلف ساختمان، برش و نمای ساختمان تشکیل شده است.

لازم به ذکر است که مهندسی معماری با مهندسی عمران متفاوت است. رشته‌ی معماری بیشتر به طراحی می‌پردازد، در حالی که رشته‌ی عمران ساخت سازه‌ها را به همراه دارد.

انتظاراتی که از مهندسان معماری می‌رود:

  • دانش قوی در ریاضی
  • توانایی در تجزیه و تحلیل و تفسیر داده‌ها
  • توانایی طراحی یک سیستم با توجه به محدودیت‌های واقعی
  • توانایی تدوین و حل مشکلات مهندسی
  • مسئولیت پذیری حرفه‌ای و اخلاقی
  • توانایی برقراری ارتباط موثر
  • توانایی لازم جهت استفاده از تکنیک‌ها، مهارت‌ها و ابزار مهندسی مدرن

گرایش‌های کارشناسی ارشد

با توجه به این در ۴ سال دوره‌ی کارشناسی موارد بسیار مهمی در رشته‌ی معماری مطرح می‌شود، لذا کارشناسی ارشد این رشته برای افرادی که لیسانس غیر مرتبط دارند، بعضا امری سخت تلقی می‌گردد. لذا پیشنهاد می‌شود اگر تمایل به ادامه‌ی تحصیل در این رشته دارید، مطالب پایه‌ای را به صورت دقیق مورد مطالعه قرار دهید. زیرا فرض بر این است که دانشجویان کارشناسی ارشد این رشته، با این موارد آشنایی کامل دارند.

گرایش‌های کارشناسی ارشد مهندسی معماری به شرح ذیل است:

  • گرایش معماری- معماری
  • گرایش معماری – منظر
  • گرایش معماری – انرژی
  • گرایش تکنولوژی معماری
  • گرایش معماری – مدیریت پروژه و ساخت
  • گرایش معماری – مرمت بناها و بافت‌های تاریخی

بازار کار رشته مهندسی معماری

به تناسب رونق ساخت و ساز مسکن، رشته مهندسی معماری نیز بازار پر رونق‌تری پیدا می‌کند که در طی سال‌های اخیر با قدری افول مواجه شده است. اگرچه، همانطور که در مقدمه این مطلب گفته شد، رشته مهندسی معماری صرفاً به ساخت بناها نمی پردازد و در بازسازی، بهینه سازی، مرمت بافت‌های تاریخی و … نیز نقش دارد.

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برگشت به بالا