رفتن به محتوای اصلی
تولید چهار ماده استراتژیک صنایع غذایی و دارویی از جلبک

تولید چهار ماده استراتژیک صنایع غذایی و دارویی از جلبک

تولید چهار ماده استراتژیک صنایع غذایی و دارویی؛

یک تیم از شرکت‌های فناور موفق به دستیابی ۴ نوع ماده برای صنایع دارویی و غذایی شده است.
با توجه به مقیاس نیمه صنعتی چهار نوع ماده برای صنیع غذایی و دارویی از ماکرو جلبک‌ها شدند.
سال گذشته تقریبا در حدود ۴۴ تن از مواد به دست آمده به ارزش ۲ میلیون دلار به ایران وارد شده است.
سرمایه‌گذاری در این محصول می‌تواند از خروج ارز از کشور جلوگیری نماید.

یکی از محققان این طرح بیان داشت: تمرکز تولیدات شرکت بر محصولات پایه جلبکی است.
علی خلیلی در ارتباط با موضوع فوق گفت: با همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه تهران تمام محصولاتی که بتوانیم با جلبک تولید کنیم به تولید رساندیم.

همچنین اشاره به این موضوع تا کنون ۶۰ پروژه اجرایی شده است. از همه مهم‌تر می‌توان به تولید چهار ماده به سدیم آلژینات اشاره کرد.
سدیم آلژینات یکی از محصولات ماکرو جلبک‌ها است.

ماد‌ه‌های در دیواره سلول نوعی جلبک قهوه‌ای دانست. این جلبک‌ها در آب‌های شور و گرم رشد می‌کنند. سدیم
آلژینات به صورت نمک‌های سدیم، کلسیم، پتاسیم و آلژنیک اسید در بازار عرضه می‌شود. شایان ذکر است که شرکت قادر به تولید سدیم آلژینات و کلسیم آلژینات است.

جالب است بدانید تولید این ماده در نیا در حدود ۳۳هزار تن است.
این ماده تولید شده در صنعت غذا کاربرد قوام دهندگی دارد. در صنعت دارویی خواص ضد التهابی دارد.

صنایع غذایی و دارویی

موارد مورد استفاده در صنایع غذایی اعم از:

  • پایدار کننده در ژله
  • سس
  • پودینگ
  • تافی ژله‌ای
  • بستنی

موارد مورد استفاده در صنایع دارویی اعم از:

  • تولید قرص
  • سوسپانسیون
  • پچ پوستی ضد زخم
  • داروهای معده
  • ضد رفلاکس مانند شربت گاویسکون

خلیلی، “آگار آگار” را که یک ماده ژلاتینی است و از جلبک قرمز یا “گراسیلاریا” (Gracilaria corticata) به دست می‌آید را از دیگر محصولات این شرکت دانش‌بنیان دانست و گفت: این ماده از سویه موجود در خلیج فارس به نام جلبک “گراسیلاریا پرسیکا” تهیه شده است. “آگار آگار” یک قوام‌دهنده است که در صنایع غذایی و آشامیدنی و برای تولید ماست و بستنی کاربرد دارد.وی “آگار آگار” را جزو نگهداردنده‌های طبیعی دانست که در صنایع غذایی ترکیبی از “آگار آگار”، سدیم آلژینات و صمغ عربی به نوشیدنی‌ها برای ماندگاری بیشتر استفاده می‌شود و ادامه داد: این محصول در گریدهای متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به گونه‌ای که در صنایع غذایی برای تولید آب‌نبات، ژله‌،‌ مربا، بستنی، لبنیات، کیک و دونات و در صنایع تخمیری مانند ماست و خامه و در صنایع دارویی به منظور تولید روکش، کپسول، تغلیظ کننده صابون و محیط‌های کشت آزمایشگاه بهره‌برداری می‌شود.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برگشت به بالا