Skip to content

ابداع روش تشخیص آلودگی تخم‌مرغ توسط محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد

واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد از ابداع روش تشخیص آلودگی تخم‌مرغ توسط محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد خبر داد. محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برای اولین بار در کشور با استفاده از روش Real-time PCR و آنالیز نقطه ذوب با دقت بالا (High resolution melt) موفق به تفکیک و تشخیص باکتری‌ های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در نمونه‌ های تخم مرغ آلوده شده به این باکتری‌ ها شد.

صابره فهیمی، محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با بیان اینکه سالمونلا نوعی باکتری باسیل گرم منفی است که در جوجه‌ها و تخم‌مرغ‌ ها معمولاً وجود دارد، گفت: سالمونلاها یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده عفونت‌ های غذایی هستند، به نحوی که بر اساس گزارشات موجود، سالانه میلیون‌ ها نفر به این بیماری مبتلا شده و هزاران مرگ ناشی از عفونت‌ های سالمونلایی در سراسر جهان اتفاق می‌افتد. بنابراین شناسایی سریع سالمونلاها در مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است.

نحوه تشخیص آلودگی تخم‌مرغ توسط محقق واحد علوم و تحقیقات

دانشجوی تحصیلات تکمیلی رشته مهندسی علوم صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در ادامه

تشخیص آلودگی تخم‌مرغ توسط محقق واحد علوم و تحقیقات گفت: در این روش پس از استخراج DNA نمونه‌ های آلوده و تهیه مخلوط واکنش، از تکنیک  Real-time PCR با استفاده از رنگ فلورسنت و یک جفت پرایمر طراحی شده استفاده شد و در نهایت آنالیز منحنی‌ های ذوب با دقت بالا صورت‌گرفت.

فهیمی با بیان اینکه نتایج حاصله از روش Real-time PCR و آنالیز HRM نشان داد که این روش کار آمد است، اضافه ک

رد: بر اساس این روش می‌ توان کمتر از ۲۴ ساعت نسبت به شناسایی سالمونلا و تفکیک سروتیپ‌ های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس در تخم مرغ خام اقدام کرد.

خانم فهیمی گفت: در این روش تنها با استفاده از یک جفت پرایمر و انجام آنالیز HRM،  به‌راحتی می‌توان دو سروتیپ متداول سالمونلا را شناسایی و تفکیک کرد و مقادیر هر یک از باکتری‌ ها را در نمونه تعیین کرد که علاوه بر کار کمتر، سبب صرفه‌ جویی در زمان و هزینه به لحاظ مشکلات مربوط به طراحی پرایمر نیز می‌‌شود. بنابراین می‌ توان این روش را تکنیکی حساس و سریع در تشخیص نمونه‌ های غذایی آلوده با باکتری‌ های سالمونلا دانست. این امر کنترل کیفی و کمی محصول در کمترین زمان با دقت بالا را که یکی از نیازهای صنایع غذایی است، برطرف خواهد‌کرد.

این پژوهش در قالب پایان‌نامه «مطالعه کارایی‌ روش  Real-time PCR و آنالیز نقطه ذوب با دقت بالا (High resolution melt curve analysis) درتفکیک و تشخیص سالمونلا انتریتیدیس (Salmonella Enteritis’s) و سالمونلا تیفی موریوم (Salmonella Typhimurium) درنمونه‌ های‌ تخم مرغ خام آلوده شده به طور تجربی انجام شده و ثبت اختراع آن به راهنمایی دکتر حامد اهری و دکتر نریمان شیخی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد صورت گرفته‌است.

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برگشت به بالا