Skip to content
مهندسی هوافضا

معرفی و انتخاب رشته مهندسی هوافضا

علاقه‌های دوران کودکی به جز پزشکی و مهندسی، شامل خلبانی نیز می‌شد. اما برای آن‌ها که به هر دلیل نتوانسته یا نخواسته اند که به سراغ خلبانی بروند اما علاقه‌مند به حضور در پهنه آسمان هستند، انتخاب رشته مهندسی هوافضا توصیه می‌شود.

معرفی رشته مهندسی هوافضا

مهندسان هوا فضا مسئول برخی از باورنکردنی‌ترین شاهکارهای بشریت هستند. بسیار بیشتر از اطمینان از اینکه ما با خیال راحت به تعطیلات تابستانی خود می‌رسیم، مهندسان هوافضا همچنین تجهیزاتی را تولید می‌کنند که پیش‌بینی‌های هواشناسی، تلفن‌های همراه، پخش تلویزیونی و پروازهای فضایی را امکان‌پذیر می‌کند.
 
خواه بخواهید در صنایع مهیج پرواز بالایی داشته باشید، یا به دنبال شغلی مطمئن و با درآمد خوب باشید، مهندسی هوافضا فرصت‌های خارق العاده و مهیجی را به شما ارائه می‌دهد. مهندسی هوافضا رشته اصلی مهندسی است که به طراحی، توسعه، آزمایش و تولید هواپیماها، فضاپیماها و سیستم‌ها و تجهیزات مربوطه مربوط می‌شود. این رشته به طور سنتی بر روی مشکلات مربوط به پروازهای جوی و فضایی تمرکز دارد، با دو شاخه اصلی و همپوشانی: مهندسی هوانوردی و مهندسی فضانوردی.آشنایی با رشته مهندسی هوافضا
 
مهندسان هوافضا فناوری‌های پیشرفته را توسعه می‌دهند و آن‌ها را در سیستم‌های وسایل نقلیه هوافضا که برای حمل و نقل، ارتباطات، اکتشاف و کاربردهای دفاعی استفاده می‌شوند، ادغام می‌کنند. این شامل طراحی و ساخت هواپیماها، فضاپیماها، سیستم‌های پیشرانه، ماهواره‌ها و موشک‌ها و همچنین طراحی و آزمایش محصولات، اجزا، و زیر مجموعه‌های هواپیما و هوا فضا است. مهندسان موفق هوافضا مهارت‌های عمیقی در درک، آیرودینامیک، مواد و ساختارها، پویایی و کنترل خودرو و نرم‌افزار دارند. مهندسان هوافضا در درجه اول در صنعت هوافضا، در تأمین کنندگان سیستم‌ها و نرم‌افزار، آزمایشگاه‌های شرکت‌ها، آزمایشگاه‌های دولتی و دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند. مجموعه مهارت مهندسین هوا فضا بسیار گسترده و چند رشته‌ای است و تجربه مهندسان هوا فضا به عنوان مهندسین سیستم به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا در بسیاری از بخش‌های مختلف مشارکت داشته باشند. 
 
طبق اداره آمار کار، صنایعی که بیشترین مهندسین هوافضا را در سال ۲۰۱۴ به کار گرفتند عبارتند از: 
 
تولید هوا و فضا و ساخت قطعات: ۳۸٪
خدمات مهندسی: ۱۴٪
دولت فدرال، به استثنای خدمات پستی: ۱۳٪
تحقیق و توسعه در علوم فیزیکی، مهندسی و زندگی: ۱۲٪
تولید ابزارهای ناوبری،‌اندازه گیری، الکترو پزشکی و کنترل: ۵٪

رشته مهندسی هوافضا

مهندسی هوافضا با طراحی و ساخت ماشین‌های پروازی سرو کار دارد. این یکی از جدیدترین شاخه‌های مهندسی است و در قرن نوزدهم با اولین آزمایش‌ها در پرواز نیرو آغاز شد. با پیشرفت فناوری ، دو تخصص پدید آمد. مهندسی هوانوردی ، که شامل طراحی هواپیماهایی از قبیل، جت‌ها ، اتوگروس‌ها و بالگردها است. و مهندسی فضانوردی ، که بر طراحی و توسعه فضاپیما تمرکز دارد.

مهندسان فضانوردی با علم و فناوری فضاپیمایی که به خارج از جو زمین پرواز می‌کنند کار می‌کنند. مهندسان هوافضا معمولا طراحی و ساخت هواپیما، هلیکوپتر، موشک، پرنده‌های بدون سرنشین، ماهواره و… را برعهده دارند. این طراحی‌ها می‌تواند کاربرد‌های نظامی و غیر نظامی داشته‌ باشد. فارغ‌التحصیلان این رشته‌ی دانشگاهی می‌بایست بر دانش آیرودینامیک، مکانیک پرواز، پیشرانش و سازه‌ها مسلط باشند تا بتوانند طراحی و یا ساخت محصول مورد نظر خود را به بهترین شکل به انجام برسانند.شناخت رشته مهندسی هوافضا

مهندسان هوافضا هواپیماها ، فضاپیماها ، ماهواره‌ها و موشک‌ها را طراحی می‌کنند. علاوه بر این ، این مهندسین نمونه‌های اولیه را آزمایش می‌کنند تا از عملکرد آن‌ها مطابق برنامه‌ها اطمینان حاصل کنند. این متخصصان همچنین قطعات و زیر مجموعه‌های این صنعت را طراحی می‌کنند. این قطعات شامل موتورها ، قاب‌های هوایی ، بال‌ها ، وسایل فرود ، سیستم‌های کنترل و ابزار است. علاوه بر این ، مهندسان ممکن است مشخصات آزمایش مخرب و غیرمخرب را برای قدرت ، کارایی ، قابلیت اطمینان و دوام طولانی مدت هواپیماها و قطعات انجام دهند یا بنویسند.

مهندسان هوافضا با دانش خود قادرند علاوه بر اینکه در صنعت هوانوردی مشغول به کار شوند، در صنعت خودروسازی و بخش آیرودینامیک نیز فعالیت کنند که اغلب تست‌های مربطه را با تونل باد انجام می‌دهند.

در بخش نظامی، مهندسان هوافضا می‌توانند با طراحی ساختار، هدایت،ناوبری و مراقبت، تجهیز و ارتباطات نقش مهمی را ایفا کنند.

گرایش‌های مهندسی هوافضا

کاربرد رشته مهندسی هوافضاعلاقه‌مندان به تحصیل در رشته مهندسی هوافضا، می‌توانند یکی از گرایش‌های زیر را انتخاب کنند:

  • دینامیک پرواز
  • سازه‌های هوایی
  • جلوبرندگی
  • آیرودینامیک
  • سوانح هوایی و صلاحیت‌های پروازی
  • مهندسی فضایی

 

برخی از نرم افزارهای کاربردی

همانطور که در توضیح سایر رشته‌های مهندسی نیز گفته شد، یکی از ضرورت‌های تحصیل در این رشته‌ها، آشنایی و تسلط با نرم افزارهای تخصصی مربوط به آن رشته است. در رشته مهندسی هوافضا نیز ضروری است با این نرم افزارها آشنایی اولیه و در برخی موارد تسلط داشته باشید:

  • Catia
  • Ansys
  • Fluent
  • ABAQUS
  •  
  • Matlab

آینده شغلی

رشته مهندسی هوافضا به دلایلی نسبت به سایر رشته‌ها حساسیت بیشتری دارد. هم از نظر اینکه فعالان در این رشته، نسبت به ساخت تجهیزاتی اقدام می‌کنند که کوچکترین اشتباهی در کار آن‌ها می‌تواند صدمات جبران ناپذیر برای جان انسان‌ها داشته باشد و هم به دلیل اینکه برخی از اقدامات در این رشته، جنبه‌های نظامی نیز پیدا می‌کند.

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برگشت به بالا