Skip to content
انتخاب رشته دانشگاه

۳۳ نکته طلایی برای انتخاب رشته دانشگاه

انتخاب رشته نقش مهمی در آینده و سرنوشت شما دارد، به خصوص آنکه در دانشگاه و رشته مناسب خود قرار بگیرید. به کارگیری این ۳۳ نکته، می‌تواند تاثیر مهمی در موفقیت شما برای انتخاب رشته دانشگاه داشته باشد.

زمان انتخاب رشته

زمان انتخاب رشته

۱ – زمان زیادی بگذارید. انتخاب رشته، انتخاب یک مسیر طولانی برای شماست.

۲ – انتخاب رشته را از ابتدا تا انتهای زمانی که در اختیار دارید انجام دهید. آن را صرفاً به روزهای پایانی موکول نکنید.

۳ – در روزهای پایانی انتخاب رشته، اصلاحیه دفترچه انتخاب رشته منتشر می‌شود. آن را جدی بگیرید! موارد حذف و اضافه بسیاری در آن وجود دارد.

نقش دیگران در انتخاب رشته

نقش انتخاب رشته دانشگاه

۴ – از دیگران مشورت بگیرید. هیچ کس از مشورت گرفتن با افراد صاحب تجربه زیان ندیده است، به خصوص در چنین موضوع مهمی.

۵ – به حرف دیگران گوش نکنید! در تناقض با نکته دوم است؟! پس به حرف دیگرانی که متخصص و دارای صلاحیت نیستند گوش نکنید.

۶ – از دانشجویان آن رشته زیاد سوال بپرسید. آن ها بهتر از هر کسی رشته را می شناسند.

۷ – از افراد شاغل به کار در آن رشته بیشتر از دانشجویان سوال بپرسید! آن ها آینده رشته را به شما در قالب خاطراتشان می گویند.

۸ – مهمترین نقش را پدر و مادر شما دارند. چون آن ها بهتر از هر کسی شما را می شناسند و همچنین حامی اصلی شما هستند و به همین خاطر باید هوای آن ها را داشته باشید.

نقش علاقه در انتخاب رشته دانشگاه

۹ – علاقه مهمترین نقش را در انتخاب رشته دارد. آن را به عنوان اولویت اول خود قرار دهید.

۱۰ – علاقه به یک رشته یعنی اینکه عاشقانه همه درس های آن را می خوانید و از خواندن آن ها خسته نخواهید شد.

۱۱ – علاقه ریشه در دوران کودکی شما دارد. از کودکی تا نوجوانی، بیشتر به چه کار و رشته‌ای علاقه‌مند بوده اید؟

۱۲ – علاقه تنها عامل انتخاب رشته نیست اما مهمترین آن است. عوامل دیگر را نیز در نظر بگیرید.

نقش استعداد در انتخاب رشته دانشگاه

استعداد و انتخاب رشته

۱۳ – استعداد یعنی چه کاری را بهتر از دیگران انجام می دهید.

۱۴ – ممکن است شما به رشته‌ای علاقه داشته باشید، اما ابداً استعداد آن را نداشته باشید!!! این قاعده، به خصوص در مورد رشته‌های پزشکی، مهندسی و حقوق وجود دارد! از کودکی دوست داشته اید وارد این رشته‌ها شوید، اما نمی‌توانید از پس درس های آن ها بر بیایید. پس استعدادش را ندارید!

۱۵ – آزمون‌های مختلف می‌تواند به شما نشان دهد در چه رشته‌ای استعداد دارید. از جمله آزمون MBTI.

۱۶ – استعداد ذاتی است. به زور نمی‌توان مستعد شد! پس اگر استعداد رشته را ندارید، آن را فراموش کنید و به سراغ رشته دیگری بروید.

نقش آینده شغلی در انتخاب رشته

شغل و انتخاب رشته دانشگاه

۱۷ – شما درس می خوانید که شاغل به کار شوید. شما برای سرگرمی درس نمی خوانید! پس مهمترین عامل در انتخاب رشته، آینده شغلی آن است.

۱۸ – اینکه رشته‌ای با ظرفیت بالا در دانشگاه وجود دارد دلیل اینکه شغل هم برای آن وجود داشته باشد نیست. پس با این استدلال انتخاب نکنید.

۱۹ – بازار بعضی مشاغل رو به محدود شدن و محو شدن است. این را در نظر داشته باشید.

۲۰ – بازار بعضی رشته‌ها هنوز در کشور ما کامل شکل نگرفته و جا نیفتاده است. این یکی را هم در نظر بگیرید!

۲۱ – بازار بعضی رشته‌ها خوب است، اما به دلیل فراوانی فارغ التحصیل، در اصطلاح اشباع شده. به سمت این رشته‌ها نروید مگر اینکه خیلی حرفه‌ای باشید.

نقش دانشگاه در انتخاب رشته

دانشگاه و انتخاب رشته

۲۲ – در دانشگاه خوب بهتر یاد می گیرید، دوران دانشجویی بهتری خواهید داشت، دوستان بهتری پیدا می‌کنید و از حضور استادان باسوادتری بهره مند می شوید.

۲۳ – در دانشگاه بد عمر خود را تباه می‌کنید! مدرکی می گیرید که هیچ ارزشی ندارد و در نهایت پشیمان خواهید شد. چنین دانشگاهی را انتخاب نکنید.

۲۴ – در میان دو دانشگاه خوب، دانشگاهی را انتخاب کنید که باقی معیارهای شما را هم دارد. مانند مسافت تا دانشگاه، ارتباطات، امکان ادامه تحصیل و غیره.

نقش مسافت در انتخاب رشته مناسب

فاصله انتخاب رشته

۲۵ – برای هر دانشجو، سه دسته دانشگاه وجود دارد: دانشگاه شهر خودش، دانشگاه شهر نزدیک که می‌تواند با زمان کمتر از ۲ ساعت رفت و آمد کند و دانشگاه شهر دور. منطقی ترین انتخاب، به همین ترتیب است.

۲۶ – در صورتی که دانشگاه شما در شهر دوری باشد، لازم است به فکر خوابگاه و سایر هزینه‌های زندگی دانشجویی خوابگاهی (یا مستقل) باشید.

۲۷ – انتخاب دانشگاه در شهر دور، تنها در صورتی توصیه می‌شود که به مراتب از دانشگاه‌های شهر خودتان و شهرهای اطراف، کیفیت آموزشی و اعتبار متفاوتی داشته باشد.

۲۸ – مسافت علاوه بر تحمیل هزینه‌های رفت و آمد، اسکان و تغذیه، باعث ایجاد مسائل روحی و روانی نیز می‌شود.

۲۹ – در برخی موارد هم زندگی در شهر دیگری، باعث رشد و پختگی بیشتر دانشجوی مربوطه می‌شود. فقط پیش از آن، ببینید که آیا ظرفیتش را دارید یا ممکن است به عارضه بند قبلی دچار شوید.

نقش هزینه ها در انتخاب رشته

۳۰ – بیشترین هزینه دانشگاه، هزینه شهریه آن است. هزینه دانشگاه آزاد بیش از سایر دانشگاه‌ها به چشم می آید، اما در نظر داشته باشید دوره‌های شبانه (نوبت دوم)، مجازی و پردیس دانشگاه‌های دولتی نیز هزینه دارد. همچنین دانشگاه پیام نور و جامع علمی کاربردی و طبیعتاً دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی نیز مستلزم پرداخت هزینه هستند.

۳۱ – علاوه بر هزینه شهریه دانشگاه، برای دانشجویان بومی، هزینه‌های تحصیل شامل خرید کتاب و جزوات، به عنوان هزینه اصلی محسوب می‌شود.

۳۲ – برای دانشجویان غیر بومی، هزینه خوابگاه، رفت و آمد از شهر خودشان به شهر محل تحصیل و هزینه خوراک به هزینه‌هایشان اضافه می‌شود.

۳۳ – انتخاب دانشگاه به تناسب هزینه، بستگی به توانایی مالی خانواده در تامین آن دارد. توصیه می‌کنیم در این چارچوب، نسبت به انتخاب رشته دانشگاه اقدام نمایید.

 

 

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برگشت به بالا