نشست هماندیشی با معاونان آموزشی دانشگاهها
در نشست ویژهای با حضور معاونان آموزشی ۳۰ دانشگاه برتر کشور، طرح آموزش به زبان دوم برای دانشجویان بینالمللی بررسی و تبیین شد. این جلسه به ابتکار سازمان امور دانشجویان و با حضور دکتر قنبری باغستان، معاون بورس و دانشجویان خارج، و دکتر جعفری، مدیرکل دانشجویان بینالملل برگزار گردید.
مجوز آموزش به زبان دوم چگونه صادر شد؟
دکتر قنبری باغستان در این نشست توضیح داد که مجوز اجرای این طرح فقط به ۳۰ دانشگاهی داده شده که پس از ارزیابیهای تخصصی توسط «دفتر گسترش آموزش عالی» و تایید در کارگروه جذب و پذیرش شورای راهبردی، از توان علمی و آموزشی لازم برخوردار بودهاند.
این مجوز به منزله توانمندی این دانشگاهها برای اجرای آموزش موقت به زبان دوم و همزمان آموزش زبان فارسی است.
آموزش فارسی همچنان الزامی است
بر اساس ضوابط ابلاغشده، آموزش به زبان دوم فقط در یک تا سه ترم ابتدایی دوره تحصیلی مجاز است و هیچگاه جایگزین آموزش به زبان فارسی نخواهد شد.
همه دانشجویان بینالمللی، حتی در این ۳۰ دانشگاه منتخب، موظفاند زبان فارسی را فراگرفته و گواهی بسندگی زبان دریافت کنند.
مسئولیت اجرای آموزش با دانشگاههاست
معاونان آموزشی دانشگاهها، مسئول مستقیم اجرای این شیوهنامه هستند. آموزش به زبان دوم باید مطابق با دستورالعمل رسمی «فرصت فراگیری زبان فارسی همزمان با تحصیل» انجام شود.
فهرست دانشگاههای منتخب
از جمله دانشگاههایی که این مجوز را دریافت کردهاند میتوان به دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، علم و صنعت، فردوسی مشهد، تبریز، شهید بهشتی، صنعتی اصفهان، شیراز، گیلان، یزد، کردستان، ایلام و… اشاره کرد.