نشریه تحلیل مالی برای ارسال مقالات در خصوص تحلیلهای اقتصادی و تحلیلهای مالی براساس توافق سازمان بینالمللی دانشگاهیان و این نشریه هزینه ارزیابی مقاله در حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش مییابد.
برخی از ویژگیهای بهرهگیری از خدمات نشریه تحلیل مالی به شرح ذیل است:
نظامهای حسابداری و گزارشگری مالی:
تحولات سه دهه گذشته در نظامهای حسابداری و گزارشگری مالی بیانگر تحول تحت تاثیر ارتقای سطح پاسخ صورت پذیرفته است؛ به کارگیری منابع مالی و اقتصادی، نهادهای مورد نظر را بر آن داشته است تا تدبیرهای خاصی برای پیشرفت سطح کارایی و اثربخشی استفاده از منابع انتخاب کنند. رویکردهای مختلفی برای تحقق این امر مطرح شده است، البته هر کدام به نوبه خود با حمایت و مخالفت صاحب نظران در این عرصه مواجه گردیده است.
رونق بازار سرمایه:
جمعآوری منابع پساندازهای کوچک و بزرگ موجود در اقتصاد ملی و هدایت آنها به سمت فعالیتهای اقتصادی بلندمدت دارد. اهمیت بسیار زیادی در توسعه اقتصادی کشور میتواند داشته باشد. بازارهای مالی با فراهم آوردن امکانات معاملات اوراق بهاداربنگاهها و موسسات از یک سو، تسهیلات و منابع مالی مورد نیاز را در اختیار متقاضیان قرار داده است و از طرفی بازدهی مناسبی برای ارائهکنندگان این منابع فراهم مینمایند.
عوامل توسعه بازارهای مالی و سرمایه:
عوامل تاثیرگذار در بازارهای سرمایه همانند ریسکهای بازار به دو دستهی عوامل بیرونی و درونی تقسیم میشوند.
عوامل بیرونی تاثیرگذار بر بازار سهام :
- نفت
- قیمت محصولات
- کالاهای اساسی و پایه در جهان
- تغییرات نرخ ارز
عوامل درونی موثر بر پیشرفت بازار در شرایط فعلی:
- نرخ سود سپردههای بانکی
در ابتدا میتوان به نرخ سود سپردههای بانکی اشاره کرد؛ با توجه به این موضوع سپرده بانکی همواره در کنار سایر موارد جایگزینی برای سرمایهگذاری در بازار سرمایه است.
عوامل توسعه بازارهای مالی
رابطه مستقیمی میان توسعهیافتگی اقتصاد کشور و بازار سرمایه آن وجود دارد. اقتصادهای پیشرفته، بورس های بزرگ و پیشرفته هستند؛ بورسهای اوراق بهادار در آمریکا، کانادا، استرالیا و اروپا در سالهای گذشته توسعه چشمگیری داشتند.
استفاده از ابزارهای مالی متنوع موجب توسعه و پیشرفت در بازار شده است:
- گسترش سرمایهگذاریهای غیرمستقیم
- پذیرش شرکتهای فناوری محور
- استفاده از شیوههای گزارشگری نوین نظیر XBRL
- استاندارهای گزارشگری بروزIFRS و GAAP
نسبت ارزش جاری بازار سهام به تولید ناخالص داخلی کشور بهعنوان شاخص اندازه بازار به کار میرود.
مشخصات بازارهای مالی :
اجزای محیط سرمایهگذاری را میتوان به سه دسته ذیل تقسیمبندی کرد:
- اوراق بهادار یا داراییهای مالی
- بازارهای اوراق بهادار یا بازارهای مالی
- واسطهها یا موسسات مالی
در بازارهای مالی برپایه تحلیلهای مالی در مقابل ریسک تحمل شده در بازارهای مالی در مورد وضعیت شرکتها و این موضوع اهمیت بسزایی در شکلگیری پر تقوی سرمایهگذاریها خواهد داشت.
سوالات تحلیلهای مالی با این مضمون پرسیده میشود؛ آیا چشمانداز بازارهای مالی تغییر کرده است؟ برای رسیدن به جواب منطقی به موضوع فوق باید به نظرات اندیشمندان و تحلیلگران بازگشت.
شناخت بازار و گزارشگری ریسک:
بخش قابل توجهی از منابع سرمایهگذاران در اختیار شرکتهای پذیرفته شده در بورس قرار میگیرد. فعالیتهای تجاری و سرمایهگذاری برای کسب بازده مستلزم ریسک است. ریسک در بازارهای مالی نقش کلیدی را ایفا میکند؛ بنابراین راهی به غیر از شناخت، اندازهگیری و گزارشگریآن ناست.
اهمیت سرمایهگذاری برای رشد و توسعهی اقتصادی از آن بهعنوان یکی از اهرمهای قوی برای رسیدن به توسعه اقتصادی است. عدم توجه به موضوع رشد و شکوفایی اقتصاد را به همراه داشته است.
آینده بازارهای مالی ایران و جهان
- سرمایهگذاری در بازارهای مالی چگونه خواهد یود؟
- آیا سرمایهگذاری با ریسک پایین وجود دارد؟
- نقش نهادهای مالی و نظارتی این موضوع کجاست؟
نشریه تحلیلی مالی با انتشار مقالات علمی، پژوهشی در زمینه تحلیلهای مالی با استفاده از دانش علمی و تجارب استادان برجسته و صاحب نظر و نیز افراد حرفهای اهداف ذیل را دنبال میکند:
- پیشرفت و توسعه تحلیل مالی در سطح بازارهای مالی و شرکتها
- در دسترس بودن منابع و مراجع برای استفاده استادان، دانشجویان و همچنین تحلیلگران
- نقش شیوههای متنوع تحلیل مالی و رویکردهای مورد استفاده
- برقراری ارتباط و پیوند بین مفاهیم علمی، پژوهشی و کاربردی در سطوح بازارهای مالی
- فراهم کردن بستری برای ارائه اندیشههای نو، تحلیل و توسعه آن از طریق نشر آثار مکتوب استادان و محققان و همچنین صاحب نظران
- مبادله تجربیات و دستاوردهای جدید علمی در سطح بینالمللی