دکتر مسعود شفیعی در نشست خبری بیستمین کنگره سراسری «دولت، دانشگاه و صنعت» که در دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، فرهنگسازی یکسری افکار و ماموریتها در راستای شکلگیری ارتباط صنعت و دانشگاه را از مهمترین اهداف کنگره دانست و گفت: امروزه ایجاد ارتباط میان صنعت، دانشگاه و دولت یک اولویت ضروری در کشور است. همانطور که از اسم کنگره معلوم است، توسعه ملی بدون توجه، تقویت و ارتقای ارتباط این سه دایره امکانپذیر نخواهد بود.
بیستمین کنگره سراسری «دولت، دانشگاه و صنعت»
دبیر دائمی بیستمین کنگره صنعت، دانشگاه و دولت همچنین تاکید کرد: در گذشته صنایع و دانشگاههای کشور ما دولتی بودند، اما کم کم بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی موضوع خصوصیسازی در کشور مطرح شد و بر اساس آن بخشی از صنعت و بخشی از دانشگاهها خصوصی شدند و خوشبختانه طی این دو دهه اتفاقات زیادی در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه نیز شکل گرفته است.
عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر همچنین خاطرنشان کرد: متاسفانه در دورهای ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور ما فرهنگسازی نشده بود و این دو نهاد همواره با یکدیگر تنش داشتند، ولی امروزه وضعیت تا حدودی بهتر شده است، بهطوری که شاهد رشد تولیدات علمی صنایع از طریق دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، استارتاپها، انجمنهای علمی و غیره… هستیم، چرا که این مراکز علمی در تقاطع سه دایره صنعت، دانشگاه و دولت قرار گرفتهاند.
بیکاری مهمترین چالش فعلی کشورشفیعی همچنین بیکاری را مهمترین چالش فعلی کشور توصیف کرد و گفت: علت این معضل، این است که دانشگاههای ما بیشتر به جای تقاضامحور، عرضهمحور هستند و باید آموزشهای ما به آموزشهای مهارتی تبدیل شوند تا فارغالتحصیلان بتوانند خودشان کارآفرینی کنند.
به گفته شفیعی نوآوریها باید در کشور قابلیت تبدیل شدن به ارزش و ثروت را داشته باشند، چرا که این دانش است که توانایی تولید ثروت در کشورها را دارد، مثلا کشوری نظیر کره جنوبی که ۵۰ سال پیش از طریق خشک کردن ماهی ارتزاق میکرد، امروز با کمک دانش توانسته در عرصه خودروسازی ثروت آفرینی کند، بهطوری که سالیانه ۵۰۰ میلیارد دلار با فروش خودرو و بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار نیز با فروش قطعات خودرو درآمدزایی میکند و این وضعیت برای کشورهای چین و هند نیز صدق میکند.