دانشگاه تهران با تدوین سند جامع، پژوهش و فناوری را هدفمند کرد
در یک اقدام مهم،
دانشگاه تهران با تدوین سند جامع اهداف پژوهش و فناوری برای ۳۲۰ گروه آموزشی خود،
گامی بزرگ در راستای تقویت و هدفمند کردن فعالیتهای پژوهشی برداشته است.
این سند که حاصل تلاش جمعی از اعضای هیئت علمی و کارشناسان دانشگاه است،
به عنوان یک نقشه راه جامع، جهتگیری پژوهشی دانشگاه را مشخص کرده و
به هماهنگی و انسجام بیشتر فعالیتهای پژوهشی کمک خواهد کرد.
اهمیت سند جامع اهداف پژوهش و فناوری
تدوین این سند، چندین مزیت مهم برای دانشگاه تهران به همراه دارد:
هدفمند کردن پژوهشها: هر گروه آموزشی با توجه به این سند، اهداف مشخصی برای پژوهشهای خود تعریف کرده و از پراکندگی و تکراری شدن فعالیتهای پژوهشی جلوگیری میشود.
افزایش کارایی علمی: با تمرکز بر اهداف مشخص شده در سند، کارایی علمی دانشگاه افزایش یافته و منابع پژوهشی به صورت بهینه مورد استفاده قرار میگیرند.
هماهنگی و انسجام در فعالیتهای پژوهشی: این سند، هماهنگی و انسجام لازم را بین فعالیتهای پژوهشی مختلف دانشگاه برقرار کرده و از موازیکاری جلوگیری میکند.
پاسخگویی به نیازهای جامعه: پژوهشهای انجام شده در دانشگاه تهران با توجه به این سند، بیشتر به سمت حل مسائل و چالشهای جامعه هدایت شده و به توسعه پایدار کشور کمک میکنند.
ارتقای جایگاه بینالمللی دانشگاه: با هدفمند شدن پژوهشها و افزایش کیفیت آنها، دانشگاه تهران میتواند جایگاه خود را در سطح بینالمللی ارتقا دهد.
محتوای سند جامع
این سند جامع، برای هر یک از ۳۲۰ گروه آموزشی دانشگاه تهران، اهداف پژوهشی، اولویتهای پژوهشی، زمینههای تحقیقاتی و شاخصهای ارزیابی عملکرد را مشخص کرده است.
همچنین، در این سند، راهکارهایی برای تقویت همکاریهای بینالمللی، جذب منابع مالی پژوهشی و تجاریسازی نتایج پژوهش ارائه شده است.
آینده پژوهش در دانشگاه تهران
با تدوین این سند، دانشگاه تهران گام مهمی در جهت تبدیل شدن به یک دانشگاه پژوهشمحور برداشته است.
انتظار میرود که با اجرای دقیق مفاد این سند، شاهد رشد چشمگیر فعالیتهای پژوهشی در دانشگاه تهران و افزایش تاثیرگذاری آن در جامعه باشیم.