حمایت قاطع مسئولان از رشد و توسعه صنعت دانشبنیان در کشور
در مراسم «طرح ملی ترویج کارآفرینی از سری رویدادهای باور» که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، بر اهمیت حمایت از صنعت دانشبنیان و نقش کلیدی دانشگاهها و جوانان در تحقق اقتصاد دانشبنیان تأکید شد.
تاکید بر نقش دانشگاهها در توسعه کارآفرینی
دکتر علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با اشاره به اهمیت شناسایی نیازهای جامعه و تبدیل ایدهها به محصولات دانشبنیان، بر نقش حیاتی دانشگاهها در این مسیر تاکید کرد.
وی با اشاره به طرح ملی ترویج کارآفرینی، این طرح را گامی مهم در جهت توسعه کارآفرینی و تحقق عدالت آموزشی و کارآفرینی در سطح کشور دانست.
اهمیت نیازسنجی و ایدهپردازی
رئیس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه موفقیت در حوزه کارآفرینی و دانشبنیان مستلزم شناسایی دقیق نیازهای جامعه است،
بر اهمیت ایدهپردازی بر اساس این نیازها تاکید کرد. وی افزود: “تبدیل ایده به ثروت در دانشگاهها با شرط ایدهپردازی بر اساس نیازسنجی میتواند موفق شود.
تا زمانی که شناسایی نیاز صورت نگیرد نمیشود آن ایده را به محصول موفق و در نهایت ثروت تبدیل کرد.”
حمایت همه جانبه مسئولان از رشد و توسعه صنعت دانشبنیان
دکتر رهایی همچنین بر حمایت قاطع مسئولان نظام از توسعه صنعت دانشبنیان تاکید کرد و گفت:
“خوشبختانه در سطوح بالای مسئولان نظام همه بر ایجاد و شکلگیری صنعت دانشبنیان تأکید دارند و در این راستا از همه اسباب و ابزارهای لازم برای تحقق اقتصاد دانشبنیاد پشتیبانی میکنند.”
نقش جوانان در توسعه صنعت دانشبنیان
دکتر سید فرهنگ فصیحی، رئیس پارک دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز با اشاره به مشارکت ۷ هزار دانشجو در طرح ملی کارآفرینی، بر اهمیت نقش جوانان در توسعه این صنعت تاکید کرد.
وی افزود: “کارآفرینی دانشجویان یکی از موضوعاتی است که سالهاست در کشور موردتوجه قرار گرفته است
چرا که ظرفیتهای انسانی متخصص در کشور داریم و علاقهمند هستند که در حوزههای کسبوکار و کارآفرینی در حوزههای موردنیاز کشور فعالیت کنند.”
اهمیت مهارتهای کارآفرینی
فصیحی با اشاره به اهمیت مهارتهای کارآفرینی مانند تیمسازی، بازاریابی و مدیریت کسبوکار، بر لزوم آموزش این مهارتها به دانشجویان تاکید کرد.
وی افزود: “در کنار توسعه کسبوکار به تخصصها و مهارتهای چندگانه کارآفرینی نیاز است و لازم است این مهارت در دانشجویان توسعه یابد.”
با توجه به حمایتهای همه جانبه مسئولان و تلاشهای دانشگاهها، آینده صنعت دانشبنیان در کشور بسیار امیدوارکننده است.
با توجه به پتانسیل بالای جوانان ایرانی و وجود ایدههای نوآورانه، میتوان انتظار داشت که در آینده شاهد رشد روزافزون شرکتهای دانشبنیان و توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور باشیم.