
معرفی و انتخاب رشته تکنولوژی پرتوشناسی
متخصصان رشته تکنولوژی پرتوشناسی وظیفه تصویربرداری تشخیصی را انجام میدهند، مانند آزمایشهای اشعه ایکس،تصویربرداری (MRI) و تصویربرداری (CT) برخی ازآنها در تکنیکهای خاص مانند رادیولوژی عروقی، ماموگرافی و یا سونوگرافی تخصص دارند.تکنولوژی پرتوشناسی مسئول مکانیابی دقیق بیماری و حصول اطمینان از این امر است که یک تصویر تشخیصی با کیفیت تولید شدهاست. آنها از نزدیک با پزشکانی کار میکنند که تصاویر پزشکی را تفسیر میکنند تا بیماری یا آسیب را تشخیص دهند. برای این که تصاویر به درستی تفسیرشوند، آزمایش تصویربرداری باید به درستی توسط متخصص پرتوشناسی انجام شود.
رشته تکنولوژی پرتوشناسی
تخصص رشته تکنولوژیپرتوشناسی در رابطه با نحوه صحیح تصویربرداری از اعضای بدن انسان برای تشخیص بیماری است. افرادی که در زمان انتخاب رشته این رشته را انتخاب میکنند باید در درس های فیزیک، ریاضی و زیست شناسی دبیرستان قوی باشند چون یکی از دروس پایه این رشته فیزیک و در ادامه آناتومی و فیزیولوژی است. دانشجویان در طول تحصیل با دستگاههای تصویر برداری و نحوه کار آن ها آشنا میشوند.
سرفصل دروس تکنولوژی پرتوشناسی و تعداد واحدها
- دروس عمومی: ۲۲ واحد
- دروس پایه واختصاصی: ۹۲ واحد
- کارآموزی در عرصه : ۱۶ واحد
برخی از دروس اختصاصی رشته تکنولوژیپرتوشناسی
- فیزیک پرتوشناسی تشخیص
- رادیوبیولوژی و حفاظت در برابر پرتوهای یونساز
- فیزیک پرتوها
- اصطلاحات پزشکی در رادیولوژی
- رادیوگرافی با ماده حاجب
- اصول تاریکخانه
- اصول نگهداری و تعمیرات مقدماتی دستگاههای پرتوشناسی
گرایشهای ارشد رشته تکنولوژی پرتوشناسی
- فیزیک پزشکی
- علوم تشریحی
- رادیوبیولوژی
- فناوری تصویربرداری پزشکی
بازار کار رشته تکنولوژی پرتوشناسی
فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در آزمایشگاه ها و بیمارستان های دولتی و خصوصی کلینیک های رادیولوژی و درمانگاه ها و سایر مراکز تصویر برداری مشغول شوند.