Skip to content
رشته ریاضیات و کاربردها

معرفی و انتخاب رشته‌ ریاضیات و کاربرد‌ها

اگر به دنبال ریاضیات و سر و کار داشتن با محاسبات فراوان و حل مسائل بعضا پیچیده هستید، تحصیل در رشته‌ ریاضیات و کاربرد‌ها می‌تواند شما را به مطلوبتان برساند.

معرفی رشته ریاضیات و کاربردها

ریاضیات علمی است که با منطق،کیفیت، کمیت و چیدمان سروکار دارد. ریاضی همه چیز در اطراف ما است، در هر کاری که انجام می‌دهیم. برای همه چیز در زندگی روزمره‌ما، از جمله دستگاه‌های تلفن همراه، هنر، پول، مهندسی و حتی ورزش است. از ابتدای تاریخ ثبت وجود دارد، کشف ریاضی در صدر هر جامعه متمدن بوده است و حتی در ابتدایی‌ترین فرهنگ‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. نیازهای ریاضی براساس خواسته‌های جامعه بوجود می‌آید. هرچه یک جامعه پیچیده‌تر باشد، نیازهای ریاضی پیچیده‌تر است. قبایل بدوی به چیزی بیش از توانایی شمارش نیاز داشتند، ایشان برای محاسبه موقعیت خورشید و فیزیک شکار نیز به ریاضی متکی بودند.

بدیهی است که گرایش ریاضی، مناسب افرادی است که علاقه زیادی به مباحث ریاضی و حل مسائل آن دارند. اگر بخواهیم کمی بیشتر شرح دهیم، باید بگوئیم معمولاً اشخاصی وارد تحصیل در این گرایش می‌شوند که می‌خواهند ذهن ریاضی قوی و قدرت تحلیل بالایی به دست آورند، همچنین تمایل دارند تا در حوزه‌های مختلف علم ریاضی ادامه تحصیل دهند و به تدریس آن مشغول شوند. علاقه به حل مسائل مختلف ریاضی و همینطور مسائل فکری و چالش‌های جدید ذهنی، می‌توانند از جمله مهم‌ترین فاکتورها برای انتخاب رشته ریاضی باشند. آن‌هایی که این رشته را انتخاب می‌کنند در آینده ذهن و حافظه منطقی، باز، تحلیلگر و استدلالی پیدا خواهند کرد.آشنایی با رشته ریاضیات کاربردی

رشته ریاضیات و کاربردها

 گرایش جدیدی است که جایگزین ریاضی محض و کاربردی است. تحصیل در آن مستلزم علاقه فراوان و تسلط کافی در دروس کمی به خصوص ریاضی است.

داشتن قدرت تجزیه و تحلیل کمی در سطح خوب برای دانشجویان این گرایش لازم است. فارغ‌التحصیلان ریاضیات و کاربردها دارای زمینه کاری مختلف در جامعه هستند به خصوص اگر مدارج عالی این رشته را نیز گذرانده باشند.در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان و نیز افرادی که در بازار کار و کاریابی به دنبال آینده شغلی بهتری هستند، اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی(سرفصل) و تعداد واحد ها، دانشگاه‌های دارای رشته ریاضیات و کاربردها، معرفی رشته‌های ارشد و دکتری ریاضی (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی) و معرفی فرصت شغلی و بازارکار این رشته ارایه می‌شود. ریاضیات یکی از قدیمی ترین شاخه های علوم است.

بر خلاف باور عموم، ریاضیات تنها فرمول و اعداد نیست که با یکدیگر معنا پیدا می‌کند، بلکه ریاضیات قدرت درک مسئله و نحوه‌ی تفکر صحیح در راستای رسیدن به پاسخ است. این فرآیند، نیازمند خلاقیت افراد نیز است که به کمک آن‌ها بیاید تا نهایتا مسئله حل گردد.

علاقه به ریاضیات و کاربردها

رشته‌ ریاضیات و کاربرد‌ها جایگزین رشته‌های ریاضیات محض و کاربردی است و در رشته‌ ریاضیات و کاربرد‌ها، می‌بایست علاقه‌ی بسیاری از خود نشان دهید تا بتوانید مباحث و مفاهیم را فرا گیرید. علاوه بر مبحث علاقه که لازمه‌ی تحصیل در رشته‌ ریاضیات و کاربرد‌ها است، می‌بایست از قدرت تجزیه و تحلیل خوبی نیز برخوردار باشید. علاوه بر این ویژگی ها، علاقه مندان به رشته‌ ریاضیات و کاربرد‌ها معمولاً  به ریاضیات و علوم علاقه مند هستند، از چالش حل مسائل پیچیده لذت می برند،خلاق و مبتکر و صبور و با پشتکار هستند.    

نکته‌ی بسیار مهم در رابطه با علم ریاضی این است که این علم رابط بین علوم است، به نحوی که توسط آن و با دانش حاصل از آن، امکان تبادل علم وجود دارد.

ریاضیات شامل تنوع و عمق بیشتری از موضوعات در طول تاریخ است و درک مطلب به یک سیستم نیاز دارد تا موضوعات بسیاری را در زمینه‌های عمومی‌تر ریاضیات طبقه‌بندی و سازماندهی کند. تعدادی طرح طبقه‌بندی مختلف به‌وجود آمده است و گرچه آن‌ها برخی از شباهت‌ها را با همدیگر دارند، اما تا حدودی تفاوت‌هایی در اهداف مختلف وجود دارد. علاوه بر این، از آنجا که ریاضیات همچنان در حال توسعه است، این طرح‌های طبقه‌بندی نیز باید تغییر کنند تا به حوزه‌های تازه ایجاد شده یا پیوندهای تازه کشف شده بین مناطق مختلف پاسخ دهند.

کاربرد رشته ریاضیات و کاربردها

گرایش‌های کارشناسی ارشد رشته‌ی ریاضی

  • ریاضی محض
  • ریاضی کاربردی
  • آموزش ریاضی
  • ریاضی مالی
  • محاسبات نرم – ساختارهای جبر منطقی
  • رمز

گرایش‌های رشته‌ی ریاضی در مقطع دکتری

  • ریاضی محض
  • ریاضی کاربردی
  • بیوانفورماتیک
  • آموزش ریاضی

آینده شغلی و بازار کارشناخت رشته ریاضیات و کاربردها

آینده شغلی ریاضیات روشن و پویا است. تقاضا برای فارغ التحصیلان ریاضی در حال افزایش است، زیرا مهارت های تحلیلی و حل مسئله ای که در آن کسب می کنند، در طیف گسترده ای از صنایع مورد نیاز است. انتخاب رشته ریاضیات و کاربردها به افرادی توصیه می‌شود که در انتخاب رشته ریاضی علاقه فراوانی به علم ریاضیات محض دارند.

زمینه‌ی فعالیت فارغ‌التحصیلان متنوع بوده ولی به صورت خلاصه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. سازمان‌های مدیریت و مالی
  2. موسسات فنی
  3. زمینه‌های کشاورزی
  4. تدریس در مراکز آموزشی
  5. برنامه نویسی

رشد اطلاعات و تجزیه و تحلیل

حجم عظیمی از اطلاعات در حال تولید است و مشاغل به افرادی نیاز دارند که بتوانند این اطلاعات‌ها را تجزیه و تحلیل کرده و از آنها بینش بدست آورند. ریاضیدانان در این زمینه مهارت دارند.

هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به سرعت در حال پیشرفت هستند و ریاضیات نقش اساسی در این زمینه ها دارد. ریاضیدانان مورد نیاز هستند تا الگوریتم های جدید را توسعه دهند و سیستم های هوش مصنوعی را بهبود بخشند.

امور مالی

مهارت های ریاضی در امور مالی بسیار مهم است. ریاضیدانان در بانک ها، شرکت های بیمه و سایر موسسات مالی کار می کنند تا مدل های ریسک را توسعه دهند، استراتژی های سرمایه گذاری را ایجاد کنند و تقلب را شناسایی کنند.

علوم

ریاضیات در بسیاری از زمینه های علمی از جمله فیزیک، شیمی، زیست شناسی و پزشکی استفاده می شود. ریاضیدانان با دانشمندان برای ایجاد مدل های علمی، تجزیه و تحلیل اطلاعات و انجام آزمایشات کار می کنند.

امور مالی

مهارت های ریاضی در امور مالی بسیار مهم است. ریاضیدانان کاربردی در بانک ها، شرکت های بیمه و سایر موسسات مالی کار می کنند تا مدل های ریسک را توسعه دهند، استراتژی های سرمایه گذاری را ایجاد کنند و تقلب را شناسایی کنند.

صنعت

ریاضیات کاربردی در طیف گسترده ای از صنایع از جمله تولید، حمل و نقل، انرژی و مراقبت های بهداشتی استفاده می شود. ریاضیدانان کاربردی برای حل مشکلات پیچیده و بهینه سازی فرآیندها به کار گرفته می شوند.

مشاغل پردرآمد ریاضیات و کاربرد‌ها 

  1. تحلیلگر پژوهش
  2. مهندس یادگیری ماشین
  3. متخصص آمار
  4. اکچوئری
  5. مدیر مالی
  6. مهندس برق
  7. مهندس مکانیک
  8. دانشمند کامپیوتر

چند نکته برای افزایش چشم انداز شغلی شما به عنوان یک متخصص ریاضی وجود دارد:

  1. مهارت‌های خود را در زمینه‌هایی مانند یادگیری ماشین، هوش مصنوعی و تجزیه واطلاعات به روز نگه دارید.
  2. در دوره های کارآموزی و کارآموزی شرکت کنید تا تجربه عملی کسب کنید.
  3. به دنبال فرصت هایی برای شبکه سازی با سایر متخصصان ریاضی باشید.
  4. مهارت های ارتباطی و نوشتاری خود را توسعه دهید.

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برگشت به بالا