
معرفی و انتخاب رشته علوم کامپیوتر
اگر علاقهمند به ریاضیات و کامپیوتر هستید، رشته علوم کامپیوتر میتواند گزینهی مناسبی برای تحصیل شما باشد.
بر خلاف تصور عموم، رشته علوم کامپیوتر، تفاوت زیادی با رشته مهندسی کامپیوتر دارد. در واقع گرایشهای مهندسی کامپیوتر مجزا از این رشته است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که مهندسان کامپیوتر، علیالخصوص گرایش مهندسی نرمافزار، میبایست با علوم کامپیوتر نیز آشنایی داشته باشند.
به طور خلاصه ، مدرکهای علوم رایانه با مبانی نظری اطلاعات و محاسبات مقابله میکنند و از رویکرد علمی و عملی در محاسبات و کاربردهای آن استفاده میکنند. محاسبات به عنوان هر نوع محاسبه یا استفاده از فناوری محاسبات تعریف میشود که از مدلها به خوبی تعریف شده (مانند الگوریتمها و پروتکلها) در عمل پردازش اطلاعات (که به نوبه خود به عنوان استفاده از این مدلها برای تبدیل دادهها در رایانهها تعریف شده است) تعریف میشود.
لاو، که دارای دکترای علوم کامپیوتر است، گفت: «من علوم کامپیوتر را به هر کسی که احساس میکند با آن ارتباط برقرار میکنند توصیه میکنم.»
“برنامه نویسی یک کار خلاقانه و سرگرم کننده است – این عمل ایجاد و حل مسئله است. و برخلاف بیشتر نقشهای خلاقانه، تقاضا برای برنامه نویسان خوب بسیار بیشتر از عرضه است؛ فرصتها متنوع است و پاداشهای مالی میتواند چشمگیر باشد. برترین شرکتهای فناوری در سیلیکون ولی به طور معمول سالانه هفت رقم به فارغ التحصیلان جدید میپردازد و حتی پاداشهایی را امضا میکند که میتواند بلافاصله تمام بدهی دانشجویی شما را پرداخت کند. “

علوم رایانه توسط بسیاری از دست اندرکاران خود به عنوان یک علم بنیادی در نظر گرفته شده است – دانش دیگری که سایر دانشها و دستاوردها را ممکن میسازد. مطالعه علوم رایانه شامل مطالعه سیستماتیک فرآیندها (مانند الگوریتمها) به منظور کمک به کسب ، نمایندگی ، پردازش ، ذخیره سازی ، ارتباط و دسترسی به اطلاعات است. این کار با تجزیه و تحلیل امکان سنجی ، ساختار ، بیان و مکانیزه کردن این فرآیندها و چگونگی ارتباط آنها با این اطلاعات انجام میشود. در علم کامپیوتر ، اصطلاح “اطلاعات” معمولاً به اطلاعاتی اطلاق میشود که در حافظه رایانه بیت و بایت رمزگذاری میشود.
رشته علوم کامپیوتر

دانشجویان رشته علومکامپیوتر، اغلب با روشها و اصولی مواجه هستند که به رایانه و سیستمهای نرم افزاری آن مربوط میشود. اما دانشجویان مهندسی کامپیوتر رشته نرم افزار، باید توانایی تحلیل و تولید محتوای جدید در زمینهی مرتبط با خودشان را داشته باشند.
در این رشته، الگوریتم و تئوریهایی پیاده میگردد که مهندسان کامپیوتر با مطالعهی دقیق آنها و رفع خطاهای احتمالی موجود، کمک به توسعه و ساخت نرم افزار مینمایند.
به طور کلی، دانشجویان و فارغالتحصیلان این رشته وظیفهی حل منطقی مسائل را عهدهدار هستند. اما ذکر این نکته حائز اهمیت است که همیشه با داشتن توانایی تئوری و آشنایی با اصول کامپیوتری نمیتوان مسائل را حل و بررسی نمود و آشنایی با دانش مهندسی نرم افزار میتواند گامی مهم برای دست یافتن به پاسخ یک مسئله باشد.
مقطع کارشناسی رشته علوم کامپیوتر

لازم به ذکر است که رشته مهندسیکامپیوتر در مقطع کارشناسی، دارای ۴ گرایش است:
- گرایش محاسبات علمی
- نظریهی الگوریتمها
- سیستمهای اطّلاعاتی
- سختافزار
مقطع کارشناسی ارشد
همچنین این رشته در مقطع ارشد نیز دارای گرایشهای زیر است:
- سیستمهای هوشمند
- محاسبات علمی
- نظریه محاسبه
- سیستمهای کامپیوتری
مهارتهای دانش آموختگان

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که فارغالتحصیلان این رشته باید از توانایی استدلال خوبی برخوردار باشند تا بتوانند در موقعیتهای شغلی، با انتخاب راه حل مسائل و الگوریتمهایی که مورد نیاز است، تبادل اطلاعات مناسبی با مهندسان نرم افزار داشته باشند.
امیدواریم در هنگام انتخاب رشته ریاضی آزمون سراسری ۹۸، علوم کامپیوتر را هم به یاد داشته باشید!