
معرفی و انتخاب رشته مدیریت صنعتی
اگر علاقهمند به مدیریت در زمینههای صنعتی هستید و مایلید به عنوان مدیر یک پروژه و یا مشاور طرح فعالیت کنید، انتخاب رشته مدیریت صنعتی گزینهی مطلوبی برای شما تلقی میگردد.
“آمدن با هم یک شروع است، ماندن با هم پیشرفت است و همکاری با یکدیگر موفقیت است” – هنری فورد
مدیریت صنعتی
مفهوم مدیریت صنعتی، مدیریت نظام مند یک واحد صنعتی یا کارخانه است. استفاده از این واژه در زمان انقلاب صنعتی که در سالهای نخست قرن ۲۰ رایج شد، زیرا در آن زمان روش کار در صنعت از حالت دستی به حالت ماشینی تبدیل شد. مدیران تولید و مدیران صنعت بر نیروی کار، مواد،وتدارکات فنی و فرآیند تولید نظارت دارند. جزییات تولید به طور گستردهای متفاوت خواهد بود،اما برخی از حوزههای متداول مسئولیت عبارتند از: برنامهریزی تولید، بکارگیری نیروی انسانی، تدارکات و نگهداری تجهیزات، کنترل کیفیت، کنترل موجودی و هماهنگی فعالیتهای تولیدی با بخشهای دیگر.
برنامهریزی آنها درمحدوده محدودیتهای بودجهای و محدودیتهای زمانی انجام میشود.اگرچه سرآمد خوبی برای تجارت ، رویکرد عملی برای حل مسئله و مهارتهای دیپلماتیک قوی مهم است ، اما یک آموزش عالی برای کسب و کار برای موفقیت شما در زمینه تولید یا مدیریت صنعتی مهم است.
با داشتن مدرک در مدیریت صنعتی ، روی توسعه شایستگیهای زیر تمرکز خواهید کرد:
- توسعه مهارتهای ریاضی برای کار با بودجه
- به دست آوردن درک از زنجیرههای تولید
- قادر به دیدن تصویر بزرگ از خروجی نهایی و دیدن چگونگی ضریب جزئیات اولیه دراتخاذ تصمیمات آگاهینه برای حل هرگونه مشکلی که تولید اواسط را به همراه دارد
- حفظ استانداردهای محصول
- ثبت و گزارش آنلاین
- همکاری با سایر بخشها و مدیریت ارشد

به طور کلی، افرادی که در این رشته تحصیل میکنند، پس از اتمام تحصیلشان قادر هستند در زمینههای صنایع تولیدی و خدماتی، شرکتهای دولتی و خصوصی فعالیت کنند. همچنین هدف اصلی در این رشتهاین است که در نهایت دانشجویان با یاد گرفتن تئوریهای مدیریت صنعتی بتوانند مسائل تخصصی مدیریت را تجزیه و تحلیل کنند.
تاریخچه رشته
مقاطع تحصیلی
دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری، برای رشته مدیریت صنعتی دانشجو میپذیرند.
گرایشهای مختلف رشته مدیریت صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد

- تولید و عملیات
- تحقیق در عملیات
- مدیریت عملکرد
- مدیریت زنجیره تامین
- مدیریت کیفیت و بهرهوری
- مدیریت پروژه
آینده شغلی
فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در زمینههای زیر به فعالیت بپردازند:
- مدیریت و برنامهریزی تولید
- اداره حفاظت فنی
- قسمت کنترل کیفیت کالا
- نگهداری و تعمیرات
- مدیریت و کنترل پروژه
- مدیریت و ارزیابی