مدیریت بازرگانی در کنار مدیریت دولتی از گرایشهای جذاب رشته مدیریت است که علاقمندان فراوانی هم دارد. این شاخه از مهمترین بخشهای مدیریتی در یک شرکت تجاری است. «مدیر بازرگانی» فردی است که نقش اساسی در بازده یک شرکت دارد و گاه حیات کسب و کار وابسته به او است. پس، در انتخاب رشته مدیریت بازرگانی بیشتر دقت کنید!
آشنایی با مدیریت بازرگانی
مدیریت بازرگانی رشتهای است که به سازماندهی ، تجزیه و تحلیل و برنامهریزی انواع مختلف فعالیتهای تجاری اختصاص مییابد. برنامههای درسی مهارتهای اساسی لازم برای اداره یا مدیریت یک تجارت را آموزش میدهد. به همین دلیل است که در هر صنعت ، انواع مختلفی از مشاغل ، رشتههای تجاری و مدیریت پیدا خواهید کرد.
یک شرکت ممکن است از شما انتظار داشته باشد که به برنامه بازاریابی خود کمک کند. همچنین ممکن است یک شرکت بخواهد شما تجزیه و تحلیل بودجه را انجام دهید تا راههایی را پیدا کنید که شرکت بتواند هزینهها را کاهش دهد. شما باید درک درستی از روشهای حسابداری ، بازاریابی و اداری داشته باشید که برای اجرای یک تجارت لازم است.
رشته مدیریت بازرگانی

انتخاب رشته مدیریت بازرگانی برای علاقهمندان آن توانسته است به بهبود شرکتها و مؤسسات مالی و بازرگانی کمک شایانی نماید. پس لازم است بهعنوان یک دانشجوی خواهان فعالیت در این زمینه، دارای روحیه مدیریتی و اقتصادی باشید!
در این شاخه دانشجویان با فراگیری نظریههای نوین مدیریت بازرگانی خواهند توانست بهعنوان محقق به پژوهش بپردازند و از طریق تجزیه و تحلیل تخصصی مسائل مدیریتی، به اداره موفقیتآمیز سازمانها کمک کنند.
نقش مدیریت بازرگانی در کسب و کار
گرایشهای کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی
این درس در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایشهای متعددی است. بر اساس آخرین تغییرات (مصوبه مورخه ۲۴ تیر ۱۳۹۴) این گرایشها عبارتند از:
- بازاریابی
- بازرگانی بینالمللی (بازاریابی بینالمللی)
- تجارت الکترونیکی
- مدیریت استراتژیک
- بازرگانی داخلی
- کارآفرینی
تا پیش از این، سه گرایش مالی، بیمه و تحول نیز جزو گرایشهای مدیریت بازرگانی بوده است.
گرایشهای دکتری مدیریت بازرگانی
- مدیریت بازاریابی
- مدیریت سیاست گذاری بازگانی
- رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
بازار کار مدیریت بازرگانی

دانشجویان این درس به واسطهی شناخت کافی از کسب و کارها و طریقهی ایجاد تجارت موفق، شانس بالایی جهت موفقیت در حیطه کارآفرینی و تشکیل کسب و کار جدید دارند.
فارغالتحصیلان مدیریت بازرگانی به مباحث مربوط به بازار، تدوین استراتژیهای سازمانی، شناخت مشتریان و نحوه ارتباط با آنها، شناخت فرایندهای فروش، بازاریابی و خدمات به مشتریان آشنایی لازم را دارند. از این جهت تونایی استخدام در واحدهای بازرگانی سازمانها را دارند و میتوانند به خوبی در سطح مدیران اجرایی در سازمانهای بازرگانی، صنعتی و دولتی مشغول به کار شوند. یا در سمت مشاور مدیریت انجام وظیفه نمایند. البته انتظار میرود این فارغالتحصیلان در کنار کارهای پژوهشی و تحقیقاتی، پس از کسب تجارب کافی بتوانند مسئولیتهای بیشتری را در سطوح بالای سازمانها برعهده گیرند.
- مشاغل مرتبط با بازاریابی در سطح مختلف از بازاریاب تا مدیر بازاریابی
- فعالیت در حوزه بازرگانی بینالملل (صادرات و واردات کالا)
- فعالیت در بخش برند یا تحقیقات بازار شرکتها
- واحد فروش سازمان ها
- فعالیت در حوزه بیمه، امور مالی و بانکداری، تجارت الکترونیک
رتبههای قبولی کنکور
در جدول زیر، رتبههای قبولی کنکور سراسری سال ۱۳۹۶ را برای شما آوردهایم:
به نظرتون بین رشته مدیریت بازرگانی و مدیریت کسب و کارهای کوچک کدوم رو انتخاب کنم؟ برای ادامه تحصیل در ارشد و دکتری کدوم بهتره و بازار کار کدوم گسترده تره؟ ممنون میشم راهنمایی کنید