در راستای رفع کمبود متخصصان، ساماندهی رشتههای پزشکی و همینطور ساماندهی وضعیت پذیرش دانشجو در این رشتهها، کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی اقدام به برنامهریزی و اجرای طرحی جامع نموده است.
ضرورت ساماندهی رشتههای پزشکی
دکتر مهدی رضایت، رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، در پانل ساماندهی برنامههای آموزشی، بر ضرورت تناسب میان رشتههای پزشکی، نیاز کشور و تعداد داوطلبان تأکید کرد.
ایشان با اشاره به اینکه در حال حاضر برخی از رشتههای پزشکی با کمبود متخصص مواجه هستند. و در مقابل، برخی دیگر از رشتهها متقاضیان کافی ندارند، اظهار داشتند: ”
هدف از این طرح، ساماندهی رشتههای پزشکی به گونهای است که نیاز کشور به طور کامل برآورده شود و از هدر رفتن منابع و ظرفیتها جلوگیری گردد.”
نحوه ساماندهی رشتهها
در این طرح، از سامانهای فعال مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده خواهد شد که اطلاعات مربوط به تمامی رشتههای پزشکی، تعداد دانشجویان و فارغالتحصیلان را به طور دقیق جمعآوری و ارائه میکند.
با استفاده از اطلاعات دانشجویان، وضعیت هر رشته به طور کامل بررسی و در صورت نیاز، برای تقویت، محدودیت یا حتی تعلیق و توقف آن تصمیمگیری خواهد شد.
اولویتها در ساماندهی
در طرح ساماندهی، نیاز کشور در اولویت قرار دارد. به این معنا که رشتههایی که در کشور با کمبود متخصص مواجه هستند، مورد حمایت و تقویت قرار خواهند گرفت. در مرحله بعد، به نگاه بخشی و منطقهای توجه خواهد شد و تلاش میشود تا نیازهای مناطق مختلف کشور نیز در نظر گرفته شود.
اهداف ساماندهی
هدف از طرح ساماندهی، محدود کردن و حصر آنها نیست. بلکه با کمک دبیرخانههای مربوطه و شاخصهای انسانی سلامت، برای بهبود شرایط و ارتقای کیفیت آموزش تلاش خواهد کرد.
همچنین، در بازنگری کاریکولومهای درسی، به مهارتمحوری، نیازمحوری و ماموریتمحوری توجه ویژهای خواهد شد.
نتیجهگیری
طرح ساماندهی، اقدامی ضروری و کارشناسی شده است. که میتواند به رفع کمبود متخصصان در برخی رشتهها، ارتقای کیفیت آموزش و در نهایت، به نفع نظام سلامت کشور باشد.