دفترچه تامین اجتماعی
در صورتی که بیمه شده سازمان تامین اجتماعی هستید، خدمات درمانی این سازمان را میتوانید از طریق دفترچه بیمه درمانی تامین اجتماعی دریافت کنید.
دفترچه تامین اجتماعی برای چه کسانی صادر می شود؟
این دفترچه برای بیمه شده اصلی (فردی که نسبت به پرداخت حق بیمه اقدام میکند) و بیمهشدگان تبعی (افراد تحت تکفل فرد) صادر میگردد
هزینه صدور دفترچه تامیناجتماعی
در صورتی که فرد بیمهشده اجباری (کارگری = نرخ ۳۰ درصد) باشد، بدون پرداخت هزینه اضافی میتواند برای خود و سایر افراد تحت تکفل خویش، دفترچه درمانی تامین اجتماعی را دریافت نماید.
در صورتی که فرد بیمه شده اختیاری باشد یا از طریق طرح بیمه دانشجویی اقدام کرده باشد، لازم است برای هر دفترچه سرانه درمانی آن را پرداخت کند. (هزینه سرانه درمانی دفترچه درمانی تامین اجتماعی در سال ۱۳۹۸ مبلغ ۴۸۰٫۰۰۰ ریال در ماه است)
اعتبار دفترچه
بسته به اینکه دریافتکننده دفترچه، چه میزان سابقه در سازمان تامین اجتماعی دارد، دفترچه وی ممکن است تاریخ اعتبار «یک ماهه» تا «آخرین برگ» را داشته باشد.
برگههای دفترچه
هر نسخه دفترچه شامل سه برگه است که به ترتیب عبارتند از:
- برگ طرف قرارداد – سبز رنگ – این برگه را به داروخانه، آزمایشگاه یا جایی که خدمات را به شما ارائه می کند تحویل میدهید.
- برگ نسخه پزشک – قرمز رنگ – این برگه را پزشک هنگامی که نسخه را برای شما مینویسد، از دفترچه جدا میکند.
- برگ نسخه بیمه – آبی رنگ – این برگ جهت حفظ سوابق درمانی شما در دفترچه باقی میماند.
تاریخ اعتبار نسخه
تاریخ اعتبار نسخههای نوشتهشده در دفترچه، برای نسخههای دارویی ۱۰ روز و برای نسخههای پاراکلینیکی (آزمایشگاه، MRI و …) مدت ۳۰ روز در نظر گرفته شده است. به همین خاطر، همواره به تاریخ نسخههای دفترچه خود دقت کنید تا دچار دردسر و مشکل نشوید.
جریمه استفاده از دفترچه دیگری
بر اساس ماده ۵۳۶ قانون مجازات اسلامی:
هرگاه فردی در اسناد یا نوشتههای غیر رسمی جعل کند و با علم به جعل از آنها استفاده کند علاوه بر جبران خسارات به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال یا به ۳ تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
قانون مجازات اسلامی
مستند به این قانون، استفاده از دفترچه درمانی شخص دیگر، جرم محسوب شده و مطابق قانون با آن برخورد خواهد شد.
اگر دانشجو هستید و میخواهید از خدمات بیمه تامین اجتماعی استفاده کنید، کلیک کنید.