رییس دانشگاه تهران: طبق آدرسهایی که دانشگاههای کشور به اپراتورهای ایرانسل و همراه اول اعلام کردهاند، ارائه اینترنت رایگان به مراکز آموزش عالی دردستور کار قرار دارد.
شیوع ویروس کرونا در کشورهای جهان ازجمله ایران، سبب تعطیلی دانشگاهها و مراکز آموزشی شد و باعث گردید تا آموزش مجازی، جایگزین آموزشهای حضوری شود. بااینحال با وجود اجرای طرح آموزش الکترونیک به شکلی فراگیر در کشور، فقدان اینترنت رایگان و یا ضعف در بعضی از زیرساختها باعث ایجاد مشکلاتی برای دانشجویان گردیده است و با وجود استقبال آنان از این نوع آموزش، گلایههایی نیز راجعبه سرعت پایین و هزینه بالای اینترنت داشتند.
ارائه اینترنت رایگان
محمود نیلی احمد آبادی درخصوص بهرهمند شدن دانشگاهها از اینترنت رایگان گفت: از اسفندماه سال گذشته اپراتورهای ایرانسل و همراه اول با یکششم تعرفه خدمات خود را به دانشگاهها ارائه میکنند و اخیرا نیز این اپراتورها براساس آدرسهایی که به آنها اعلام گردیده، اینترنت را بهصورت رایگان در اختیار دانشگاههای معرفی شده قرار میدهند.
وی در ادامه افزود: با همه این تفاسیر ۲ چالش در آموزش الکترونیک برای دانشجویان اتفاق افتاد:
- مسئله عدم دسترسی دانشجویان به اینترنت در برخی از مناطق محرومتر کشور
- عدم مالکیت سختافزار مورد نیاز مانند گوشی موبایل و بهتبع آن بیبهره ماندن آنان از آموزش الکترونیکی
پوشش کنونی خدمات اینترنتی
نیلی احمد آبادی ضمن اشاره به اعلام پوشش ۹۷ درصدی کشور از اینترنت از جانب وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: طبق مطالعات صورت گرفته توسط وزارت علوم حدود ۹۵ درصد دانشجویان دارای تلفن همراه هوشمند هستند. با اینحال اطلاع دقیقی نداریم که ۵ درصد باقیمانده که به گوشی هوشمند دسترسی ندارند، دانشجوی کدام دانشگاهها هستند.
پیش ازاین رییس کارگروه آموزشهای الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام نموده بود که تابحال اینترنت برای:
- ۸۹ دانشگاه دولتی
- ۲۴ آموزشکده فنی و حرفهای
- ۷۲ دانشگاه وزارت بهداشت
- تعدادی از مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی، حوزه علمیه و دانشگاههای غیردولتی
رایگان شده است.
دانشگاههای معرفی شده جهت دریافت اینترنت
دانشگاههای زیر از جمله دانشگاههای معرفی شده به اپراتورهای همراه اول و ایرانسل جهت دریافت اینترنت رایگان هستند: